Niciun candidat eliminat de la Titularizare; 61 de concurenți s-au retras din examen

0
2016


Candidații la examenul național de titularizare, sesiunea din 2018, au susținut ieri proba scrisă, după ce în mai-iunie au susținut proba practică. La etapa de ieri au fost admiși în examen 468 de candidați, dintre care 60 au absentat, iar alți 61 s-au retras. 347 au ales să predea lucrările. Pentru aceștia emoțiile se vor sfârși pe 17 iulie, odată cu afișarea rezultatelor, când se vor putea formula și contestații, care vor fi soluționate până pe 24 iulie, dată la care se vor cunoaște rezultatele finale.
Reamintim că nota obținută la proba scrisă are o pondere de 75% în media de repartizare. De asemenea, trebuie cunoscut faptul că pentru a se putea titulariza, un candidat trebuie să ia minim 7 la ambele probe chiar dacă, o probă are un cuantum de 75% și o alta de 25%. Concret, dacă un candidat a obținut 10 la prima probă și 6 la cea de a doua, chiar dacă media este nota 7, acel candidat nu se poate titulariza.
Repartizarea candidaților pe posturi se face în ședințe publice, care au loc începând cu data de 25 iulie. Astfel, pe 25 iulie vor fi repartizați candidații cu media minim 7 la proba scrisă pe posturi pe perioadă nedeterminată. Pe 26 iulie vor fi repartizați candidații cu statut de titular în învățământ, anterior înscrierii la concurs, care au obținut minim nota 7 la scris, pe posturi vacante indiferent de viabilitatea acestora. Pe 21 august vor fi repartizați candidații care au obținut cel puțin media de repartizare 7 la concursul de titularizare, având prioritate candidații care beneficiază și de prelungirea duratei contractelor individuale de muncă în anul școlar 2018-2019 în baza mediei de repartizare de minimum 7 la concursurile de titularizare, sesiunile 2017 și/sau 2016, respectiv 2017, 2018, 2015 și/sau 2014 pentru învățători/ institutori/ profesori pentru învățământ primar, în condițiile art. 81 și 85 din Metodologie.
În situația în care, candidații care nu sunt titulari, repartizați pe posturi didactice/ catedre vacante/ rezervate renunță la opțiunea făcută sau nu se prezintă la posturile pe care au fost repartizați se mai pot prezenta la o altă repartizare numai după repartizarea candidaților la nivel județean, înainte de atribuirea orelor în regim de cumul/ plata cu ora, conform calendarului.
Informații suplimentare se pot obține de pe site-ul Inspectoratului Școlar Județean, unde sunt afișate și posturile vacante din sistem pentru anul școlar 2018-2019.
Lista cu posturile vacante/ rezervate AICI!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here