Fotbal – Juniorii U 17 și U 19 ai LPS sunt în a doua săptămână de pregătiri!

0
316


Campionatele Naționale ale juniorilor U 17 și U 19 vor începe la 11 august. Peste o lună, adică. Mai grăbiți decât colegii lor de la CSM Focșani 2007, dar și obișnuiți cu calendarul pregătirilor de vară, juniorii LPS Focșani au început pregătirea pentru noua ediție de campionat încă de săptămâna trecută. Antrenamentele sunt făcute, zilnic, pe stadionul Milcovul, acolo unde i-am întâlnit și ieri dimineața pe jucători înainte de a intra în ședința de pregătire. Pentru ambele formații loturile sunt conturate și mai rămâne să reușească în perioada de acumulări fizice, tehnice și tactice să intre în forma sportivă care să le permită rezultate bune în campionat. Cea mai importantă noutate de lot – având în vedere calitățile jucătorului – este revenirea la Focșani a lui Marian Milea, cel care în ultima parte a ediției de campionat trecute fusese transferat la juniorii FCSB.
Juniorii U 17 ai LPS Focșani vor continua antrenamentele pe Milcovul până la 17 iulie, pentru ca începând cu 18 iulie să meargă în cantonament la Vatra Dornei, unde vor lucra până la 24 iulie. Într-o situație similară vor fi juniorii U 19, care se vor antrena la Focșani, pe Milcovul după care, pentru perioada 23-30 iulie, să se afle în cantonament tot la Vatra Dornei.
Până în acest moment, juniorii U 19 ai LPS Focșani au stabilit un amical cu echipa similară din Vatra Dornei, în timpul pregătirii centralizate, iar juniorii U 17, o partidă la Unirea, după revenirea de la munte, convenită cu Junior București, formație ce se va afla în cantonament la Odobești.   
Campionatele Naționale ale juniorilor U 19 și U 17 vor avea în acest an o desfășurare similară celei de anul trecut. Va fi o etapă preliminară, cu jocuri tur-retur, în care echipele vor fi repartizate pe criteriul geografic, în serii de care șase. Meciurile etapei preliminare vor avea loc în perioada 11 august – 22 septembrie, cu sâmbăta zi de disputare a meciurilor. Vor fi și trei intermediare, în zilele de 22 august, 29 august și 5 septembrie. Echipele câștigătoare ale seriilor se vor califica în etapa regulară a Ligii Elitelor iar formațiile de la locurile al doilea în jos, vor evolua în etapa regulară a Campionatului Național U 17, respectiv, U 19.
În trecuta ediție de campionat, echipa U 17 a LPS Focșani a fost foarte aproape de a urca în Liga Elitelor, a terminat apoi pe primul loc în seria de campionat U 17, însă nu a avut punctajul cu care să meargă în etapa superioară a competiției. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here