Drake doboară recordul deţinut de Beatles cu 7 piese în Top 10 Billboard

0
235


Rapperul canadian Drake este prezent în această săptămână cu șapte piese între primele zece ale Top 100 Billboard, doborând astfel recordul deținut de Beatles, care în 1964 au reușit să se plaseze cu cinci piese simultan pe lista de popularitate muzicală din SUA, relatează miercuri EFE. Potrivit revistei de specialitate Billboard, cele 25 de cântece ale noului album al rapperului Drake, ”Scorpion”, apar pe lista Hot 100, iar 7 dintre ele se poziționează între primele 10. ”Nice for What” conduce clasamentul, urmat de ”Nonstop”, în timp ce podiumul este completat de ”I Like It”, al artiștilor latino Cardi B, Bad Bunny și J Balvin, piesa care a fost detronată de pe primul loc de hitul rapperului canadian.
Pe de altă parte, ”Scorpion” a devenit săptămâna aceasta primul album care atinge cifra de 1 miliard de reproduceri într-o singură săptămână. Notorietatea acestui album a dus la doborârea recordului stabilit de Beatles, în 1964, când printre primele zece piese incluse pe lista Hot 100 au apărut melodiile ”Can’t Buy Me Love”, ”Twist and Shout”, ”She Loves You”, ”I Want to Hold Your Hand” și ”Please Please Me”. Chiar și așa trupa din Liverpool continuă să dețină recordul singurului grup sau artist care au ocupat primele cinci locuri pe lista Hot 100 timp de o săptămână.
Hitul lui Drake ”God’s Plan”, care s-a menținut timp de 11 săptămâni pe primul loc, cade săptămâna aceasta pe locul patru, în timp ce poziția a șasea este ocupată de ”In My Feelings”, urmată de ”I’m Upset”, ”Emotionless” și ”Don’t Matter to Me”. În ceea ce privește vânzările – inclusiv descărcările și streamingul – Drake a vândut 732.000 de copii ale ultimului său album, pulverizând performanța rockerilor din Dave Matthews Band, cu 292.000 de exemplare vândute ale albumului lor „Come Tomorrow”.
În noul său album cu 25 de piese, Drake se menține în registrul rap-ului care l-a consacrat – devenind unul dintre cântăreții cei mai vânduți în ultimii ani – însă, în unele piese, el se aventurează și în domeniul pop-ului. Rapperul Jay-Z apare în piesa „Talk Up” denunțându-l pe președintele american Donald Trump, în timp ce vocea „regelui popului” Michael Jackson poate fi recunoscută în corul piesei „Don’t Matter To Me”, la aproape zece ani după moartea artistului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here