Cei mai buni 111 electricieni din companiile de distribuţie și servicii energetice concurează la Trofeul Electricianului

0
379


    Cei mai buni 111 electricieni din toate companiile de distribuție a energiei electrice, precum și din cele de întreținere și servicii energetice, se confruntă la cea de-a 39-a ediție a Trofeului Electricianului, cel mai important concurs profesional din domeniu, ce are loc la Oradea, informează Grupul Electrica printr-un comunicat remis AGERPRES. Evenimentul este organizat anul acesta, în perioada 9-13 iulie, de Societatea de Distribuție a Energiei Electrice Transilvania Nord (SDEE Transilvania Nord), parte a Grupului Electrica. Trofeul Electricianului 2018 reunește la start reprezentanți ai tuturor operatorilor de distribuție a energiei electrice din România. Tematica abordează o paletă largă de aspecte specifice activității, inclusiv simulări ale unor situații de avarie. „Este remarcabil faptul că reprezentanții companiilor de distribuție a energiei electrice reușesc de peste 40 de ani să organizeze această competiție de prestigiu. Trofeul Electricianului este un concurs profesional care reprezintă ceva cu adevărat special pentru noi cei din industrie, practic face parte din ADN-ul nostru, din identitatea companiilor pe care le reprezentăm. Totodată, este o modalitate excelentă de a stimula interesul și preocupările angajaților din domeniu și, în același timp, de a contribui la creșterea competențelor profesionale, într-un moment în care sesizăm că există o problemă reală în ceea ce privește forța de muncă cu adevărat calificată în domeniu. Pentru noi, indiferent de compania din care facem parte sau de rezultatul final, acest eveniment reprezintă bucuria de a fi împreună an de an”, a declarat Cătălin Stancu, director general Electrica SA.
    La faza națională concurează cei mai buni 111 electricieni de la SDEE Transilvania Nord, SDEE Transilvania Sud, SDEE Muntenia Nord, e-Distribuție, Distribuție Oltenia, Delgaz Grid și Adrem Invest. Faza națională se derulează în două etape. Prima etapă – unde concurenții calificați din faza locală susțin o probă teoretică și una practică. Acestea se desfășoară în instalații electrice și constau în realizarea unor lucrări specifice fiecărei grupe de specialități. După fiecare probă se acordă un punctaj, iar clasamentele finale se stabilesc pentru fiecare concurent prin cumularea probei teoretice cu cea practică. Ulterior, clasamentul pe echipe (pentru fiecare companie participantă) se realizează prin cumularea punctelor obținute de cei trei concurenți din echipa respectivă, pe fiecare specialitate de concurs.
    A doua etapă constă în concursul cu public, la care participă cei mai buni cinci electricieni din țară, calificați după prima fază, pentru fiecare categorie. Concurentul care obține cel mai mare punctaj la întrebările de specialitate ale comisiei de examinare devine campion național la categoria sa. Pe lângă câștigătorii individuali, sunt premiate și echipele de distribuție a energiei electrice, respectiv de servicii și mentenanță, ale căror componenți acumulează cel mai mare punctaj și cărora li se decernează premiul cel mare – Trofeul Electricianului.
    Inițiat de compania Electrica în anul 1977, Trofeul Electricianului se înscrie în seria de evenimente dedicate Zilei Energeticianului (20 iulie). În ultimele patru decenii, competiția a trezit interesul și implicarea unui număr tot mai mare de profesioniști, etapa națională oferind ocazia celor mai valoroși electricieni să-și demonstreze abilitățile. Competiția este segmentată în șapte categorii: patru categorii din domeniul distribuției energiei electrice, respectiv electrician exploatare stații, electrician PRAM, electrician exploatare rețele medie tensiune (MT) și joasă tensiune (JT) și electrician măsurare energie electrică, verificare grupuri măsură; trei categorii din domeniul întreținerii și al serviciilor energetice, respectiv electrician montare și reparații echipament primar 110 kV și MT din stații, electrician montare și reparații instalații MT și JT și electrician defectoscopie LES MT și JT.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here