Bărbat trimis în judecată pentru că s-a luat la TRÂNTĂ cu un poliţist care se afla în exercitarea atribuţiilor de serviciu

0
1751


Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Focșani au dispus trimiterea în judecată a unui tânăr din comuna Slobozia Bradului, pe care îl acuză de săvârșirea infracțiunii de ultraj. Tânărul ar fi comis fapta în seara zilei de 20 octombrie anul trecut, în timp ce se afla pe Bulevardul București din Focșani, oprit fiind în trafic de un echipaj de poliție din cadrul Poliției Municipiului Focșani.
În rechizitoriu se arată că la data respectivă bărbatul a săvârșit acte de violență asupra unui agent de poliție care se afla în exercitarea atribuțiilor de serviciu, provocându-i acestuia leziuni ce au necesitat 2-3 zile de îngrijiri medicale. Pe lângă trimiterea în judecată a bărbatului, din acest dosar s-a desprins un altul în care se fac cercetari pentru purtare abuzivă, întrucât și bărbatul susține că ar fi fost lovit.
Din anchetă a rezultat că la data respectivă, in jurul orei 19.30, agentul de poliție se afla în exercitarea atribuțiilor de serviciu și a oprit în trafic o autoutulitară marca Renault care era încărcată cu struguri și care se deplasa pe Bulevardul București. Polițistul i-a făcut șoferului semnalul regulamentar de oprire, s-a prezentat și i-a cerut acestuia documentele mașinii, dar și pe cele ale mărfii. În urma verificărilor s-a stabilit că bărbatul de la volan nu avea documente de proveniență pentru cantitatea de struguri pe care o transporta, motiv pentru care polițistul i-a adus la cunoștință faptul că va fi sancționat contravențional.
Totodată, polițistul a observat și că autoutilitara avea montate niște obloane din lemn, iar în momentul în care l-a întrebat pe șofer dacă sunt omologate, acesta i-a spus că nu. Atunci, polițistul l-a informat pe inculpat că va fi sancționat și pentru această abatere. În momentul în care și-a primit amenzile și documentele înapoi, bărbatul a văzut că certificatul de înmatriculare nu i-a mai fost înapoiat, aceasta fiind o măsura complementară care i-a fost aplicată. Atunci el s-a enervat foarte tare și a devenit agresiv, după cum se arată în rechizitoriu, adresându-i polițistului injurii. Acesta din urmă i-a cerut inculpatului să se liniștească, lucru care nu s-a întâmplat. În rechizitoriu se mai arată că inculpatul s-a apropiat apoi de polițist și a încercat să-l lovească de două ori, dar nu a reușit pentru că omul legii s-a ferit, timp în care cascheta i-a căzut pe jos. În continuare, polițistul a încercat să-l imobilizeze pe inculpat, dar acesta s-a opus imobilizării, trăgându-l pe polițist de uniformă. În rechizitoriu se mai arată că cei doi s-au îmbrâncit reciproc, căzând pe asfalt, moment în care polițistul s-a lovit la gamba piciorului stâng. În timp ce erau căzuți, inculpatul a continuat să-l tragă pe polițist de uniformă, moment în care a și încercat să-l muște pe acesta. În altercația celor doi a intervenit un alt polițist iar inculpatul a fost imobilizat  și dus la sediul poliției.
La audieri, inculpatul a povestit tot ce s-a întâmplat, dar și de ce s-a supărat, explicând că s-a enervat atunci când a văzut că certificatul i-a fost reținut, iar el nu-și mai putea duce strugurii acasă. Nu a avut aceeași declarație in legătură cu momentul încăierării, afirmând că polițistul a fost cel care i-a adus injurii. A recunoscut că s-a opus încătușării, dar nu și că l-a lovit pe omul legii, spunând că nici măcar nu a intenționat să facă acest lucru. A adăugat că el a fost cel care a fost lovit atât la fața locului cât și la sediul poliției.
Deși nu a recunoscut în totalitate cele întâmplate, în cursul urmării penale bărbatul a solicitat încheierea unui acord de recunoaștere a vinovăției, precizând că recunoaște fapta și o regretă. Solicitarea sa nu a fost admisă deoarece nu a recunoscut situația de fapt așa cum a fost stabilită în urma probatoriului administrat. Bărbatul a fost pus pentru o vreme sub control judiciar, iar acum a fost trimis în judecată în stare de libertate. Dosarul a fost trimis instanței spre judecare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here