Un chinez a înghiţit 50 de ardei iuţi într-un minut

0
248


Un chinez temerar a câștigat un concurs anual de degustare de ardei iuți, înghițind nu mai puțin de 50 în cu puțin peste un minut, informează AFP. Câștigătorul, un băiat pe nume Tang Shuaihui, a primit o recompensă constând dintr-o monedă de aur de 24 de karate.
Concursul face parte dintr-un întreg festival dedicat ardeilor iuți, aflat la a doua ediție. Manifestarea are loc într-un parc de distracții din localitatea Ningxiang, situată în provincia Hunan (centrul Chinei) – cunoscută pentru bucătăria sa picantă. Sub supravegherea mai multor medici, participanții la acest inedit concurs au trebuit să înghită 50 de ardei iuți cât mai repede posibil. Pe o vreme toridă, Tang și-a terminat farfuria în 68 de secunde – alături de alți concurenți, toți plasați într-o piscină umplută cu apă și cu trei tone de ardei iuți roșii. „I-au mâncat cu o viteză halucinantă. Maestrul de ceremonii abia terminase de vorbit”, a explicat pentru AFP Sun Minying, o angajată a parcului de distracții.
Ardeii care pluteau în piscină făceau parte dintr-o varietate cu mult mai puțin puternică decât cei înghițiți în concurs, pentru a evita ca pielea concurenților să se irite. Mâncărurile din provincia Hunan, cunoscute pentru conținutul lor foarte ridicat de ardei iuți, fac parte din cele opt bucătării majore din China. Festivalul dedicat ardeilor iuți durează până la sfârșitul lunii august. Un concurs de degustare este organizat zilnic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here