Absolvenții de clasa a VIII-a, care au susținut examenul de Evaluare Națională, au fost repartizați ieri la liceu. Mediile de admitere sunt mai mici decât anul trecut. De altfel, absolvenții s-au plâns că subiectele la matematică, la Evaluarea Națională, au fost mai dificile decât în anii anteriori.
La Colegiul Național Unirea, profil real, specializarea științe ale naturii, ultima medie de admitere a fost 9,23, la matematică – informatică a fost 9,20, la științe sociale ultima medie de admitere a fost 8,82, iar la filologie 8,80. La Colegiul Național Cuza, ultima medie de admitere la specializare matematică – informatică a fost 8,72, la științe sociale a fost tot 8,72, la științe ale naturii a fost 8,66, iar la filologie 8,57.
La Liceul Pedagogic, ultima medie de repartizare la specializarea științe sociale a fost 8,42, iar la specializarea filologie 7,84. La Liceul Economic Mihail Kogălniceanu, la specializarea economic s-a intrat cu 7,65, la comerț cu 7,40, iar la turism și alimentație 7,20. La Colegiul Național Emil Botta Adjud, la specializarea matematică – informatică, ultima medie de admitere a fost 7,42. La Colegiul Tehnic Valeriu D. Cotea Focșani, specializarea științe sociale, ultima medie de admitere a fost 7,05, iar la specializarea turism și alimentație a fost 6,12. La Liceul Teoretic Ioan Slavici Panciu, specializarea matematică – informatică, ultima medie de admitere a fost 6,54, iar la Liceul Tehnologic G.G. Longinescu Focșani, specializarea filologie, ultima medie de admitere a fost 6,48.
La Colegiul Tehnic Ion Mincu Focșani, specializarea turism și alimentație, ultima medie de admitere a fost 6,24, iar la Colegiul Tehnic Edmond Nicolau Focșani, specializarea matematică – informatică, ultima medie de admitere a fost 6,20.
Cu cele mai mici medii s-a intrat la Liceul Tehnologic Alexandru Ioan Cuza Panciu, respectiv 2,11 la specializarea turism și alimentație, cu 2,13 s-a intrat la Colegiul Tehnic Gheorghe Balș, specializarea mecanică, cu 2,16 la Colegiul Tehnic Gheorghe Asachi Focșani, specializarea turism și alimentație. De asemenea, cu 2,38 s-a intrat la Liceul Teoretic Grigore Gheba Dumitrești, specializarea științe ale naturii, dar și la Liceul Tehnologic Eremia Grigorescu Mărășești, specializarea economic. La Liceul Simion Mehedinți Vidra, ultima medie de admitere la specializarea silvicultură a fost 2,58.
Locuri libere în mai multe licee
La nivelul județului Vrancea au rămas libere la Colegiul Tehnic Edmond Nicolau 2 posturi, specializarea electric, 2 la electromecanică și 37 la mecanică. La Colegiul Tehnic Gheorghe Asachi sunt 4 locuri libere la turism și alimentație, la Colegiul Gheorghe Balș Adjud sunt 13 locuri la specializarea economic, 20 la mecanică și 17 la protecția mediului. La Colegiul Tehnic Valeriu D. Cotea sunt libere 8 locuri la specializarea agricultură, 8 la mecanică. La Colegiul Tehnic Auto Traian Vuia sunt libere 3 locuri la specializarea electric, 26 la mecanică, în timp ce la Liceul Simion Mehedinți Vidra sunt 4 locuri libere la economic, 12 la matematică – informatică și 8 silvicultură.
La Liceul Tehnologic Alexandru Ioan Cuza Panciu sunt 26 de locuri neocupate la turism și alimentație, iar la Liceul Eremia Grigorescu este un loc la specializarea economic și 15 la matematică – informatică. La Liceul Tehnologic G.G. Longinescu sunt 11 locuri la specializarea fabricarea produselor din lemn, la Liceul Tehnologic Odobești 22 la protecția mediului, iar la Liceul Teoretic Grigore Gheba Dumitrești 7 la specializarea științe ale naturii. La Liceul Teoretic Ioan Slacivi Panciu sunt libere 8 locuri la specializarea economic și 18 la științe ale naturii.
Patru zile pentru depunerea dosarelor de înscriere la liceu
Elevii care nu au avut suficiente opțiuni vor intra fie în etapa de soluționare a cazurilor speciale (16-18 iulie), fie în a doua etapă a repartizării, programată în data de 7 septembrie, alături de absolvenții clasei a VIII-a care nu au participat la prima etapă, care nu s-au înscris sau care nu au avut situația școlară încheiată înainte de această etapă.
Conform calendarului admiterii în învățământul liceal de stat, în perioada 10 – 13 iulie candidații vor depune dosarele de înscriere la secretariatele liceelor în care au fost admiși. În perioada 16-18 iulie, comisia județeană de admitere va rezolva toate cazurile speciale apărute după etapa de repartizare computerizată, dar și situațiile candidaților care nu și-au depus dosarele de înscriere în termen și ale candidaților care nu au participat deloc sau au participat, dar nu au fost repartizați computerizat.