Prognoză ANM: Vreme caldă până la sfârșitul săptămânii; ploi aproape zilnic, din 15 iulie, în majoritatea regiunilor

0
597


Vremea se va încălzi în următoarele zile, până spre finalul acestei săptămâni urmând să se atingă și chiar depăși 30 de grade Celsius, însă din 16 iulie regimul termic va fi în ușoară scădere în majoritatea regiunilor, iar precipitațiile sunt așteptate aproape în fiecare zi, în special în zona montană, se arată în prognoza Administrației Naționale de Meteorologie (ANM) publicată luni, valabilă până pe 22 iulie.

În Moldova, vremea va intra într-un proces de încălzire până în jurul datei de 12 iulie, când media valorilor termice diurne va atinge 30 de grade. În următoarele două zile va scădea cu aproximativ trei grade, apoi, până în 18 iulie, nu se va mai modifica semnificativ. O ușoară încălzire se va resimți din nou după data de 20 iulie. În cea mai mare parte a intervalului, media temperaturilor nocturne va fi de 16 – 17 grade. Condiții de ploaie vor fi în fiecare zi, dar mai ales în primele două zile și după data de 15 iulie.

La munte, vremea se va încălzi ușor și treptat până în jurul datei de 12 iulie, când media maximelor termice va fi de 19 grade, iar a minimelor de 11 grade. Ulterior, nu se vor mai înregistra modificări semnificative ale regimului termic. Vor fi ploi în fiecare zi, iar cantitățile cele mai mari de apă vor cădea în primele zile ale intervalului de prognoză.

Întregul articol pe https://bit.ly/2uf2Mqk

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here