Încă o medie de 10 la Bac, obținută de o absolventă de la „Emil Botta” Adjud; procentul de promovare a crescut la aproape 70 la sută

0
3059


Rezultatele finale la examenul de Bacalaureat au fost afișate ieri, pe platforma specializată a Ministerului Educației Naționale bacalaureat.edu.ro. În urma soluționării contestațiilor, Vrancea mai are o medie de 10 la examenul maturității, obținută de o absolventă a Colegiului Național Emil Botta Adjud. Este vorba de Ioana – Antonia Lorenț, care a contestat nota obținută la la matematică. Inițial, ea a luat 9,80, iar după recorectare a fost notată cu 10. Au mai obținut media 10 opt absolvente de liceu. Patru dintre ele au terminat studiile liceale la Colegiul Național Unirea, iar celelalte patru la Colegiul Național Alexandru Ioan Cuza. Astfel, Andreea Dumitrașcu, Raluca Elena Pleșa-Pătrășcan, Alina Andreea Ardeleanu, Alina-Mădălina Pavel, toate de la Colegiul Cuza, și Alexandra Iancu, Alina-Teodora Măciucă, Bianca-Elena Marin și Ștefania Frunză, toate de la Colegiul Unirea, sunt zecistele examenului maturității, cărora li se adaugă acum Ioana – Antonia Lorenț, de la Colegiul Emil Botta Adjud. 
În total au fost depuse 737 de contestații la Bacalaureat. Potrivit statisticilor Inspectoratului Școlar Județean Vrancea, 258 de note au scăzut în urma recorectării tezelor, dintre care 84 la limba română, 92 la proba obligatorie, respectiv matematic sau istorie, și 82 la proba la alegere. 435 de note constestate au crescut în urma recorectării, dintre care 219 la română, 90 la proba obligatorie a profilului și 126 la proba la alegere. 44 de lucrări au rămas cu notele inițiale, dintre care 13 la română, 12 la proba obligatorie a profilului și 19 la alegere.
În aceste condiții, procentul de promovare crește la nivelul județului Vrancea, de la 68,14 la 69,57. „Înainte de contestații, Vrancea avea opt medii de 10, iar odată cu afișarea rezultatelor finale avem nouă medii de zece. O absolventă de la Colegiul Emil Botta a formulat contestație la disciplina matematică, inițial ea obținând nota 9,80. După soluționarea contestației, a obținut 10, ea devenind a noua elevă din Vrancea cu media 10 la Bacalaureat. Așadar, procentul inițial de promovare, de 68,14, a crescut la 69,57, cu 1,43 la sută. Asta înseamnă încă 28 de elevi promovați. Procentul este unul bun, este peste cel înregistrat anul trecut. Ne dorim ca anul viitor procentul de promovare să fie și mai mare”, ne-a declarat inspectorul școlar general adjunct Aurel Șelaru.
La acest examen s-au înscris 2205 candidați, din care s-au prezentat la examen 1.965, 240 au absentat, 2 candidați au fost eliminați, 596 au picat examenul, iar 1.367 au obținut note peste 6.  

Monitorul de Vrancea îi felicită pe toți absolvenții de liceu care au promovat bacalaureatul!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here