Spitalul Militar de Urgență „Dr. Alexandru Popescu” Focșani se află în continuă dezvoltare. Aducerea unor medici specialiști noi, achiziționarea de aparatură performantă și de înaltă precizie, dar mai ales demararea unui proiect amplu de consolidare și reabilitare a întregului spital sunt câteva dintre obiectivele pe care colonelul Sorin Ivan, comandantul Spitalulului Militar de Urgență „Dr. Alexandru Popescu” Focșani, le-a bifat deja, de când se află la conducerea unității.
Recent, Spitalul Militar de Urgență a achiziționat pentru cabinetul de pneumologie un aparat utilizat în diagnosticarea pacienților care suferă de sindromul de apnee în somn – pauze respiratorii mai mari de 10 secunde în timpul somnului. Polisomnograful este un aparat care poate fi utilizat în vederea testării conducătorilor auto profesioniști.
Colonelul Vasile Roman, de la Brigada 282 Infanterie Mecanizată Unirea Principatelor Focșani, face parte din conducerea Spitalului Militar Focșani
Conducerea Spitalulului Militar de Urgență Focșani a fost întregită prin venirea, de la Brigada 282 Infanterie Mecanizată Unirea Principatelor Focșani, a colonelului Vasile Roman. Acesta ocupă funcția de locțiitor al comandantului. Colonelul Roman este și președintele Fundației „Capela militara- Sf. Prooroc Ilie Tesviteanul”.
În ceea ce privește colectivul medical, din acesta face parte și doctorul Mihai Ionescu, medic primar Chirurgie Generală, care a plecat de la Spitalul Județean. După tragica dispariție a medicului chirurg Horațiu Colea, cel care era și Șeful Secției de Chirurgie Generală a Spitalului Militar Focșani, prin împuternicire, locotenent colonel dr. Marian Ceapă-Antofie a fost delegat să îndeplinească atribuțiile de Șef al secției, până la încadrarea prin concurs, funcția fiind militară. De asemenea, secția Cardiologie a Spitalului Militar Focșani are în prezent doi cardiologi, după ce dr. Crina Hanță s-a alăturat colectivului medical de la Spitalul Militar. Și medicul Alexandru Valentin Vrabie, medic specialist medicină de urgență, a venit la Spitalul Militar Focșani.
Cu toate acestea, Spitalul Militar de Urgență „Dr. Alexandru Popescu” Focșani se confruntă, ca mai toate unitățile spitalicești din județ, cu un deficit de medici. Potrivit comandantului unității, ar mai fi nevoie de medici în secțiile ATI, Medicină de Urgență, dar și pentru cabinetele de Nefrologie, Oncologie, Boli Infecțioase și Radiologie. Medici noi au mai venit în utima perioadă pe specialitățile Oftalmologie și Psihiatrie. La Oftalmologie, la sfârșitul anului trecut, a venit doctorița Daniela Bianca Damian, medic specialist oftalmologie. De asemenea, pe Ambulatoriul de Specialitate s-a mai alăturat echipei medicale dr. Daniel Cărbunaru, medic specialist Psihiatrie, care a venit în locul colonelului doctor Bogdan Vasile, după ce acesta a decis să plece la București.
Compartimente și cabinete noi
În această perioadă, Spitalul Militar de Urgență Focșani își reorganizează structura organizatorică, potrivit avizelor date de Ministerul Sănătății. Până la sfârșitul acestui an, potrivit noii organizări, se vor mai înființa compartimente cu un număr minim de paturi, în următoarele specialități: Ginecologie, Reumatologie, Gastro-Enterologie și Pneumologie. „În aceste specialități există medici care și-au exprimat dorința de a-și desfășura activitatea în cadrul Spitalului Militar Focșani”, ne-a declarat colonelul Sorin Ivan, comandantul Spitalului Militar Focșani.
De asemenea, se vor mai înființa cabinete noi în Ambulatoriul de Specialitate și anume Gastro-Enterologie, Cardiologie, Neurologie, Compartimentul de Diabet Zaharat, Nutriție și Boli Metabolice.
Săptămâna trecută, Spitalul Militar Focșani a primit zece paturi noi pentru secția Terapie Intensivă. De asemenea, o sută de saltele din secțiile Spitalului Militar au fost schimbate deja, iar în perioada imediat următoare vor mai fi aduse alte 20 de saltele noi. Spitalul Militar Focșani a mai primit o mașină de spălat și una de dezinfectat instrumentar.
Potrivit conducerii unității, în perioada următoare se vor primi: o autosanitară tip C1, o stație centrală de monitorizare funcții vitale de înaltă performanță, zece monitoare pentru monitorizarea funcțiilor vitale destinate secției ATI și sterilizator cu abur de minim 600 de litri. „Toate acestea fac parte dintr-un program de achiziție centralizată al MApN, derulat prin grija Direcției Medicale, pentru dotarea spitalelor militare. Contractele pentru produsele neprimite până la această dată sunt semnate, fiind în termenul legal de furnizare, de către agenții economici”, a precizat comandantul Spitalului Militar.
Spitalul Militar Focșani derulează în continuare proceduri de achiziții, conform planului de investiții. Dintre echipamentele medicale aflate pe lista de achiziții a Spitalului Militar Focșani, putem enumera: turn chirurgie laparoscopică + artroscopie + ORL și terminalele aferente, masă de operație radio-transparentă, masă de examinare pentru Ginecologie, brancard mobil cu element pentru transfer lateral al bolnavilor, motor chirurgical Ortopedie pentru oase mici, masă de consultații chirurgicale, injectomate, lampă de examinare pentru Chirurgie, EKG-uri portabile, trusă instrumentar chirurgie FESS, microscop operator, rampe de oxigen, paturi mecanice, defibrilator, aparat drenaj limfatic, dermatoscop cu accesorii, radiocauter cu accesorii, Doppler vascular portabil.
Potrivit conducerii unității spitalicești, săptămâna aceasta, Spitalul Militar Focșani va primi sisteme de supraveghere pentru exterior.
Spitalul Militar de Urgență Focșani va fi consolidat și reabilitat în totalitate
Spitalul Militar de Urgență Focșani își va schimba complet înfățișarea prin punerea în aplicare a unui proiect de modernizare din temelii. „Cu privire la obiectivul de investiții „Consolidare și reabilitare Pavilion Spital, Bloc Alimentar, Spălătorie, Centrală termică, dotări funcționale precum și reamenajare exterioară” a fost emisă hotărârea de Guvern numărul 189 din 4 Aprilie”, ne-a precizat comandantul spitalului.