Beyonce, Jay-Z, Ed Sheeran și Chris Martin, capete de afiș la un concert ”Mandela 100”, în Africa de Sud

0
227


Beyonce, Jay-Z, Ed Sheeran și solistul de la Coldplay Chris Martin vor cânta la prima ediție a Festivalului Global Citizen care se organizează în Africa pentru a marca 100 de ani de la nașterea lui Nelson Mandela, relatează luni agenția britanică Press Association. Fanii vor putea obține acces gratuit la concertul de pe FNB Stadium din Johannesburg din decembrie prestând muncă voluntară. Evenimentul, ale cărui gazde vor fi Naomi Campbell, Sir Bob Geldof, Forest Whitaker, Gayle King și Tyler Perry, este cea mai importantă manifestare a campaniei unei organizații internaționale intitulate „Global Citizen’s Mandela 100”, care își propune să omagieze viața fostului lider sud-african.
Va fi pentru prima dată când Beyonce și Jay-Z, care se află în prezent în turneul mondial „On The Run II”, vor concerta în Africa. Alături de ei vor mai urca pe scenă Usher, Pharrell Williams și Eddie Vedder. „Nelson Mandela credea în potențialul de bunătate al oamenilor, de a schimba lucrurile în bine pentru ei însuși și pentru ceilalți, credea că sărăcia și nedreptatea sunt probleme create de om pe care le putem rezolva împreună”, a declarat Chris Martin, care este și coordonator pentru festivalurile Global Citizen. „La o sută de ani de la nașterea lui, festivalul Global Citizen itinerant din acest an se va ține în onoarea lui, la Johannesburg, pe 2 decembrie”, a adăugat el. „A fost o atât de mare plăcere să realizez o selecție, și a fost o plăcere să lucrez cu toți artiștii, poate pentru că este o oportunitate pentru noi de a arăta că credem cu toții în aceleași lucruri în care credea și el: dragoste, acceptare și iertare”, a mai spus Martin.
Primul festival de acest tip a avut loc în Central Park din New York în 2012 și Alicia Keys urmează să cânte la viitorul eveniment din oraș la 29 septembrie. Amatorii de muzică și activiștii pot câștiga bilete la concerte prin muncă voluntară pentru realizarea unuia dintre scopurile organizației: eradicarea sărăciei și a foametei, promovarea sănătății, asigurarea accesului la educație, încetarea discriminării față de femei și fete, asigurarea accesului la apă curată și abordarea amenințării reprezentate de poluarea cu plastic a orașelor.
Toți cei interesați pot începe să obțină bilete gratuite de la 21 august și se pot înscrie de astăzi pe http://globalcitizen.org.za pentru a solicita liderilor lumii investiții majore pentru eradicarea sărăciei și respectarea drepturilor fetelor și ale femeilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here