Un cor de oameni care imită „cântecele” balenelor, inclus într-o expoziţie din Marea Britanie

0
261


Un cor de voluntari care imită „cântecele” balenelor, coordonați de o artistă islandeză, se află în centrul unei expoziții organizate în Marea Britanie, „North Atlantic Drift: Pursuing Whales”, ce explorează interacțiunile dintre oameni și cetaceele din Atlanticul de Nord, informează Reuters. Cu ochii închiși și deosebit de concentrată, Mallory Smith, membră a acestui cor insolit, deschide gura și încearcă să imite cât poate ea de bine sunetele emise de o balenă. În jurul ei, un cor alcătuit din alți voluntari, care poartă căști și își acoperă nările, încearcă să imite întreaga gamă de sunete din „repertoriul” acestor uriașe mamifere marine, de la strigăte de frecvență înaltă și până la gemete de frecvență joasă, deosebit de sonore.
Artista islandeză Marina Rees susține ateliere de „cântece ale balenelor” în orașul North Shields din nordul Angliei – parte a unui proiect creat pentru a-i ajuta pe oameni să înțeleagă mai bine animalele. „Desigur că nu sunt note muzicale în sine, doar un anumit tip de sunete. Tot ce trebuie să faceți este să ascultați și să încercați să le imitați”, a spus coordonatoarea proiectului. Voluntarii ascultă înregistrări cu sunetele reale emise de balene, înainte de a le imita, la Old Low Light Heritage Centre, unde Marina Rees beneficiază de câteva săptămâni de statutul de „artist în sistem de rezidență”. Marina Rees, care a lucrat în trecut ca ghid pentru turiștii care doreau să vadă balene în largul Islandei, coordonează acest cor în cadrul expoziției intitulate „North Atlantic Drift: Pursuing Whales”.
Expoziția, care dorește să examineze interacțiunile dintre oameni și balenele din Atlanticul de Nord, va rămâne deschisă până în luna octombrie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here