GALERIE FOTO: Sesiune de instruire la Grădinița Petrești pentru derularea proiectului „Ateliere de vară Șotron 2018“

0
1691


Grădinița cu Program Prelungit Petrești a fost, miercuri, gazda trainingului premergător organizării Atelierelor de vară Șotron, proiect derulat  în parteneriat cu Asociația OvidiuRo, care a implementat aceste ateliere și vara trecută. Activitatea a fost organizată de inspectoarea pentru învățământul preșcolar Amalia Chirtoc, profesoara Oana Alexe, profesoara Dima Gigea, profesoara Necula Veronica, educatoarele voluntare Daniela Baneș și Virginia Dorobăț și reprezentanții OvidiuRo, cu participarea partenerilor de la Facultatea de Psihologie și Științele Educației – Filiala Focșani din cadrul Universității București, lector universitar doctor Cornelia Ștefănescu, lector universitar doctor Flavia Mălureanu, lector universitar doctor Stoican Oana, lector universitar doctor Corneliu Ilade și a profesorilor pentru învățământ preșcolar din cinci județe, respectiv Tulcea, Brăila, Galați, Buzău și Vrancea.
Profesorii pentru învățământ preșcolar au fost echipați cu diverse kit-uri, care își vor găsi utilitatea pe parcursul celor 2 săptămâni în care se vor desfășura activitățile menite să le provoace celor mici setea de cunoaștere și creativitate și să îi apropie de grădiniță. Atelierele de Vară Șotron se vor desfășura în comunități/ grădinițe defavorizate.
Cu sprijinul Inspectoratului Școlar Județean Vrancea s-a dus la bun-sfârșit sesiunea de formare a cadrelor didactice care doresc să se alăture și anul acesta celor ce, prin activități voluntare, duc mai departe, printre copiii aflați în situații de risc educațional, misiunea Asociației OvidiuRo, respectiv aceea de a asigura educație timpurie de calitate pentru toți copiii. „La Atelierele de Vară Șotron, cărțile sunt la mare căutare. La fel și lupele, experimentele, excursiile în aer liber, muzica și mișcarea sau întâlnirea de dimineață. De fapt, copiii iubesc tot ce se întâmplă la Ateliere! Pentru că activitățile sunt gândite să le stârnească pofta de cunoaștere și creativitatea și să îi apropie de tot ce înseamnă grădinița. Și pentru că da, la Ateliere, bucuria și buna dispoziție dau tonul în fiecare zi. Atelierele sunt dedicate copiilor aflați în situații de risc educațional: copii neînscriși la grădiniță sau care frecventează sporadic, copii din familii cu nivel educațional redus, copii din familii cu venituri reduse/ beneficiari de tichete sociale, copii cu dizabilități sau copii aflați în alte situații, care necesită atenție deosebită pentru a asigura integrarea lor socială. O călătorie în care copiii se cunosc pe ei înșiși și ceea ce îi înconjoară, de la iarbă și fluturi până la stelele îndepărtate”, spun cadrele didactice care se ocupă de implementarea acestui proiect inimos.

Aprecierea pentru munca depusă este cu atât mare, cu cât toate activitățile sunt făcute în mod voluntar de educatoare cu inimă mare, ce își scurtează vacanța pentru a le oferi unor copii din comunități defavorizate activități specifice grădiniței. Reprezentanții OvidiuRo și-au continuat astfel sesiunile de formare venite în sprijinul profesorilor de învățământ preșcolar care aleg ca pe timpul verii să lucreze cu copii din comunități defavorizate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here