VIDEO: Trei focșăneni, arestați pentru trafic de droguri; ei au înființat o cultură de canabis într-o pădure din Cîrligele

0
2107


Trei focșăneni au fost arestați preventiv, iar un al patrulea a fost pus sub control judiciar, ei fiind acuzați de trafic de droguri. Potrivit Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT), doi dintre bărbații arestați au înființat o plantație de cabanis într-o pădure din extravilanul comunei Cîrligele, drogurile rezultate fiind puse ulterior în vânzare. Ei au fost prinși în flagrant, în data de 3 iulie, în timp ce  îngrijeau plantele.

„La data 04.07.2018  procurori D.I.I.C.O.T – Biroul Teritorial Vrancea au dispus reținerea pentru o perioadă de 24 de ore a inculpaților Harțuchi Aurelian-Cătălin, Negrea Daniel, Bandraburu Doru-Alin și Åžerban Aurelian,  pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de droguri de risc. În cauză există suspiciunea rezonabilă că începând cu anul 2018 inculpatul Harțuchi Aurelian-Cătălin a desfășurat activități de trafic și deținere de droguri de risc în vederea consumului, a cultivat, a procurat, a deținut și a pus în vânzare  droguri de risc către mai mulți consumatori de pe raza județului Vrancea. În urma cercetărilor efectuate în cauză s-a stabilit că inculpații Harțuchi Aurelian-Cătălin și Negrea Daniel au înființat o plantație de cannabis de 41 plante situată într-o pădure aflată în extravilanul comunei Cîrligele, jud. Vrancea pe care au îngrijit-o până la data de 03.07.2018 când au fost prinși în flagrant în respectiva locație.
De asemenea, în cauză s-a stabilit faptul că inculpatul Harțuchi Aurelian-Cătălin avea legături infracționale și cu inculpații Bandraburu Doru Alin și Åžerban Aurelian care au desfășurat activitati de trafic și deținere de droguri de risc în vederea consumului, au procurat, au deținut și au comercializat astfel de substante interzise către diferiți consumatori de pe raza județului Vrancea.
La data de 04.07.2018 Tribunalul Vrancea a dispus arestarea preventivă a inculpaților Harțuchi Aurelian-Cătălin, Bandraburu Doru-Alin și Åžerban Aurelian pentru o perioadă de 30 de zile iar față de inculpatul Negrea Daniel s-a dispus măsura controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile. Acțiunea a fost efectuată împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Vrancea. Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale. Acțiunea a fost efectuată cu sprijinul Inspectoratului de Poliție Județean Vrancea.
Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecții și inculpații beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție”
, se arată într-un comunicat al DIICOT.

Potrivit reprezentaților IPJ Vrancea, în acest dosar au fost efectuate 5 percheziții. „Polițiștii specializați în combaterea criminalității organizate din Vrancea și ai Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T.-B.T. Vrancea, au efectuat 5 percheziții la persoane bănuite de operațiuni ilegale cu droguri, în urma cărora a fost descoperită o cultură outdoor de cannabis. Trei bărbați au fost arestați preventiv, iar pe numele altuia a fost dispusă măsura controlului judiciar. La data de 3 iulie a.c., polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Vrancea și procurorii D.I.I.C.O.T – B.T. Vrancea au desfășurat, pe raza județului, o acțiune de prindere în flagrant a unui grup infracțional organizat, din care făceau parte 4 bărbați, cu vârste cuprinse între 29 și 45 ani, toți din municipiul Focșani. Din cercetări a reieșit că, începând cu anul 2017, cei în cauză ar fi cultivat cannabis, outdoor. Astfel, polițiștii au descoperit și desființat, pe raza comunei Cârligele, o cultură ilicită de cannabis, îngrijită de cei în cauză, pentru consum propriu și comercializare. După prinderea în flagrant, au fost executate 5 percheziții domiciliare la locuințele celor patru bănuiți, în urma cărora au fost găsite și ridicate aproximativ 10 grame de hașiș, comprimate de ecstasy, minicântare electronice, grindere, precum și 1.000 lei și 150 de euro. De asemenea, 10 persoane au fost conduse la sediul D.I.I.C.O.T – B.T. Vrancea, pentru audieri.
Împotriva celor patru bărbați, procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Vrancea au emis ordonanțe de reținere, pentru 24 de ore. Ieri, 4 iulie, fiind prezentați Tribunalului Vrancea, pe numele unui bărbat de 36 de ani a fost luată măsura controlului judiciar, iar alți trei (de 29, 33 respectiv 45 de ani) au fost arestați preventiv, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, trafic și consum ilicit de droguri de risc și mare risc.
La acțiune au participat și polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vrancea. Cercetările sunt continuate, pentru documentarea întregii activități infracționale”
, a transmis IPJ vrancea.

„(…) admite propunerea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție- D.I.I.C.O.T.- Biroul Teritorial Vrancea pentru arestare preventiva cu privire la inculpații (…). Dispune arestarea preventivă pentru o perioadă de 30 de zile, cu începere de la data de 04.07.2018 și până la data de 02.08.2018 inclusiv (…) respinge ca neîntemeiată propunerea de arestare preventivă a inculpatului N(…) D(…). (…) dispune luarea măsurii controlului judiciar față de inculpatul N(…) D(…) (…) pentru o perioadă de 60 de zile, începând cu data de 04.07.2018 și până la data de 01.09.2018 inclusiv. (…) pe durata măsurii preventive a controlului judiciar inculpatul trebuie să respecte următoarele obligații: – să se prezinte la organele de urmărire penală ori la judecătorul de drepturi și libertăți, la judecătorul de cameră preliminară sau la instanța de judecată, după caz, ori de câte ori este chemat; – să informeze de îndată organele de urmărire penală ori judecătorul de drepturi și libertăți, judecătorul de cameră preliminară sau instanța de judecată, după caz, cu privire la schimbarea locuinței; – să se prezinte la organul desemnat cu supravegherea, conform programului de supraveghere întocmit sau ori de câte ori este chemat; – să nu părăsească teritoriul municipiului Focșani decât cu încuviințarea prealabilă a organelor de urmărire penală ori a judecătorului de drepturi și libertăți, a judecătorului de cameră preliminară sau a instanței de judecată, după caz; – să nu se apropie de inculpații și de martora și să nu comunice cu aceste persoane direct sau indirect, pe nicio cale. (…) atrage atenția inculpatului că în caz de încălcare cu rea credință a obligațiilor impuse, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau cu măsura arestării preventive. (…)”, este decizia Tribunalului Vrancea.

    Unul dintre bărbații arestați preventiv a mai fost condamnat și în 2013 pentru același gen de fapte, la 3 ani de închisoare. Un altul a fost condamnat pentru tâlhărie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here