ULTIMA ORĂ! Percheziții în Vrancea și Bacău, într-un dosar de trafic de persoane, trafic de minori şi proxenetism

0
1812


06 Iulie 2018
Sursa: IPJ BACAU
EXPLOATARE SEXUALÄ‚ ÎN ANGLIA, STOPATÄ‚ DE ACÈšIUNEA POLIÈšIȘTILOR ȘI PROCURORILOR
Polițiștii de combatere a criminalității organizate și procurorii D.I.I.C.O.T. din Bacău, cu sprijinul Direcției Operațiuni Speciale a Poliției Române, au organizat o acțiune operativă pentru destructurarea unei grupări infracționale specializate în trafic de persoane, trafic de minori și proxenetism.
Prin această acțiune, s-a reușit stoparea transferului a două minore în Anglia, unde acestea urmau să fie exploatate sexual, în folosul ilicit al traficanților.
Cinci persoane au fost reținute pentru 24 de ore și ulterior, arestate preventiv.
La data de 4 iulie a.c., polițiștii de combatere a criminalității organizate din Bacău, sub coordonarea D.I.I.C.O.T. – S.T. Bacău, au defășurat două percheziții domiciliare la locuințele membrilor unei grupări infracționale specializate în trafic de persoane, trafic de minori și proxenetism, pe raza județelor Bacău și Vrancea, respectiv Anglia.
În urma acestora au fost ridicate, în vederea continuării cercetărilor, mai multe mijloace materiale de probă (telefoane mobile) și au fost executate cinci mandate de aducere.
Din cercetări a reieșit că membrii grupării, cu vârste cuprinse între 17 și 29 de ani, ar fi racolat tinere (provenind din familii dezorganizate, cu abandon școlar sau stare materială precară), prin inducere în eroare cu promisiuni referitoare la câștiguri importante de bani.
Activitățile de prostituție s-ar fi desfășurat în apartamente închiriate în regim hotelier, în județul Bacău și municipiul Focșani, județul Vrancea, în sistem touring.
Prin acțiunea polițiștilor și a procurorului de caz s-a reușit stoparea transferului a două minore în Anglia, unde acestea urmau să fie exploatate sexual, în folosul ilicit al traficanților.
În urma administrării probatoriului, 5 persoane au fost reținute sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trafic de persoane, trafic de minori și proxenetism, ulterior fiind prezentați Tribunalului Bacău, care a dispus arestarea preventivă a acestora pentru 30 de zile.
La activități au participat și jandarmi din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi Bacău.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here