Consiliul Județean Vrancea și Centrul Cultural Vrancea au plăcerea de a anunța vernisajul expoziției de artă contemporană „307” vineri, 6 iulie, ora 17:00, la Galeriile de Artă din Focșani.
Expoziția, curatoriată de Liviu Nedelcu și de Constantin Prut, istoric de artă, reunește lucrările a trei artiști renumiți (Alexandru Grosu, Liviu Nedelcu, Dan Perjovschi) pe care îi leagă o prietenie strânsă și o serie de experiențe inedite trăite într-o cameră de cămin cu numărul 307. Artistul Dan Perjovschi va începe desenarea geamurilor galeriei, o acțiune pe care a întreprins-o de-a lungul timpului în marile muzee ale lumii (Muzeul de Artă Modernă, New York; Tate Modern, Londra etc), începând cu ora 15:00.
„Așezat în fruntea comentariului nostru, acest număr este al unei camere de cămin studențesc din Iașii anilor â80 ai secolului trecut, unde erau cazați cei ce frecventau Facultatea de Arte. Era camera din care se lansau, cu entuziasmul tinereții și cu încrederea augmentată de sentimentul integrării într-o prestigioasă tradiție, visele a trei dintre reprezentanții noii generații de artiști: Alexandru Grosu, Liviu Nedelcu și Dan Perjovschi – artiști pe care îi găzduiește acum Galeria de Artă din Focșani.” (Constantin Prut)
Alexandru Grosu (n. 1956, Suceava, România) a trăit și a lucrat în București, România. A participat la expoziții de grup atât în țară, cât și în străinătate, începând cu 1983. A dezvoltat proiecte artistice în cadrul unor simpozioane de sculptură care s-au desfășurat la Focșani, Reșița (Gărâna), Sibiu, Chișinău, Galați, Bacău ș.a.
Liviu Nedelcu (n. 1962, Bacău, România) trăiește și lucrează în Focșani, România. Expoziții personale: Muzeul Satului, București; Muzeul Național de Artă, Moldova; Galeriile Căminul Artei, București; Senso Gallery, București; Art Point Gallery, București; Galeriile Cupola, Iași; Centrul Cultural Internațional, Bacău; Muzeul Național al Literaturii Române, București;
Dan Perjovschi (n. 1961, Sibiu, România) trăiește și lucrează în București, România. Expoziții personale: Sandwich Art Space, București; Karte Gallery, Târgu Mureș; Centrul Național de Artă Contemporană, Grenoble; Galerija Gregor Podnar, Berlin; Muzeul de Artă Modernă, New York; Moderna Museet, Stockholm; Tate Modern, Londra.