ULTIMA ORĂ! Plantație de canabis descoperită în pădure; DIICOT dă publicității numele persoanelor arestate

0
7019


Comunicat de presa 05.07.2018
La data 04.07.2018  procurori D.I.I.C.O.T- Biroul Teritorial Vrancea au dispus reținerea pentru o perioadă de 24 de ore a inculpaților Harțuchi Aurelian-Cătălin, Negrea Daniel, Bandraburu Doru-Alin și Åžerban Aurelian, pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de droguri de risc.
În cauză există suspiciunea rezonabilă că începând cu anul 2018 inculpatul   Harțuchi Aurelian-Cătălin a desfășurat activități de trafic și deținere de droguri de risc în vederea consumului, a cultivat, a procurat, a deținut și a pus în vânzare  droguri de risc către mai mulți comsumatori de pe raza județului Vrancea.
În urma cercetărilor efectuate în cauză s-a stabilit că inculpații Harțuchi Aurelian-Cătălin și Negrea Daniel au înființat o plantație de cannabis de 41 plante situată într-o pădure aflată în extravilanul comunei Cîrligele, jud. Vrancea pe care au îngrijit-o până la data de 03.07.2018 când au fost prinși în flagrant în respectiva locație.
De asemenea, în cauză s-a stabilit faptul că inculpatul Harțuchi Aurelian-Cătălin avea legături infracționale și cu inculpații Bandraburu Doru Alin și Åžerban Aurelian care au desfășurat activități de trafic și deținere de droguri de risc în vederea consumului, au procurat, au deținut și au comercializat astfel de substante interzise către diferiți consumatori de pe raza județului Vrancea.
La data de 04.07.2018  Tribunalul Vrancea a dispus arestarea preventivă a inculpaților Harțuchi Aurelian-Cătălin, Bandraburu Doru-Alin și Åžerban Aurelian pentru o perioadă de 30 de zile iar față de inculpatul Negrea Daniel s-a dispus măsura controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile.
Acțiunea a fost efectuată împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Vrancea.
Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale.
Acțiunea a fost efectuată cu sprijinul Inspectoratului de Poliție Județean Vrancea.
Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecții și inculpații beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.
DIICOT 
Potrivit portalului instanțelor de judecată, cel puțin doi dintre bărbații cercetați în acest caz au mai avut probleme cu legea, în 2012, acuzațiile fiind tot din sfera drogurilor. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here