Persoană cu handicap tâlhărită de doi tineri din Boloteşti; nimeni nu a sărit în ajutorul victimei

0
2310


    Doi tineri, unul de 20, iar celălalt de 24 de ani, din Bolotești, au fost trimiși în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Focșani pentru săvârșirea infracțiunii de tâlhărie calificată. Fapta a fost comisă la jumătatea lunii mai, iar victima lor a fost o persoană din aceeași comună, care are și un handicap locomotor, ca urmare a unui accident de muncă.
    Conform rechizitoriului, fapta a fost comisă în seara zilei de 12 mai a.c. În jurul orei 19.00, inculpatul de 20 de ani a mers la un magazin de pe raza satului Găgești. Acolo, el s-a întâlnit cu cel de-al doilea inculpat, care era băut. După aproximativ 30 de minute, cei doi au plecat la un alt magazin situat în apropierea pieței din localitate, unde au mai stat la taclale. În jurul orei 21.00, la magazinul cu princina și-a făcut apariția și victima. Inculpații au văzut-o pe aceasta și s-au luat de ea. Văzând că victima are asupra sa un telefon mobil, inculpatul de 24 de ani i-a propus celuilalt inculpat să-i ia telefonul victimei. Urmare a acestei discuții, inculpatul de 20 de ani i-a cerut victimei telefonul mobil, dar aceasta a refuzat să i-l dea. În acest timp,  celălalt inculpat s-a îndreptat către persoana vătămată și a încercat să o lovească cu pumnul, spunându-i totodată că îi va tăia gâtul.
În timp ce inculpatul de 24 de ani vorbea cu persoana vătămată, celălalt i-a băgat acesteia mâna în buzunar și i-a luat telefonul. Deși persoana vătămată și-a cerut înapoi telefonul, nu l-a primit. Între timp, în zonă au mai ajuns și alte persoane, care au văzut ce se întâmplă, dar nu au sărit în ajutorul victimei. La un moment dat, inculpații i-au înapoiat victimei cartela, nu și telefonul, după care au plecat la discotecă. Aici, unul dintre inculpați i-a propus celuilalt să vândă aparatul, dar acesta nu a vrut. A luat telefonul acasă și a doua zi i l-a dat mamei sale pentru a i-l duce victimei.
    Când a ajuns acasă, victima i-a povestit fratelui său ce a pățit și apoi a aflat și poliția de caz. La audieri, cei doi inculpați au susținut că de fapt victima le-a dat telefonul. Cei doi au fost arestați, iar în zilele următoare vor ajunge din nou în fața instanței de judecată pentru verificarea măsurii preventive.
   

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here