Au început lucrările de asfaltare a străzilor Republicii și Doinei, din Mărășești

0
1025


    Primăria Mărășești a demarat lucrările de asfaltare a unor străzi în cadrul proiectului „Lucrări de întreținere-așternere covoare asfaltice” pe străzile Republicii și Doinei. Deja luni a fost turnat primul strat de covor asfaltic urmând ca în zilele următoare să fie continuate aceste lucrări. Finațarea investiției este realizată prin intermediul acțiunilor „Centenarului Primului Război Mondial – Vrancea eroică – Anul Mărăști, Mărășești, Oituz”, derulate de Consiliul Județean Vrancea. Valoarea acestei investiții este de aproape 1,9 milioane de lei, la care se mai adaugă și proiectul de reabilitare și amenajare a Parcului Joffre Mărășești, în valoare de 600 mii lei.
    De reținut că Primăria Mărășești mai are în derulare un proiect ce vizează asfaltarea străzilor din oraș. Proiectul „Refacerea infrastructurii străzilor în orașul Mărășești, județul Vrancea” beneficiază de o finanțare de 9,4 milioane lei prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL). Suma va fi utilizată pentru efectuarea de lucrări la străzi pe o lungime de nu mai puțin de 11,7 km. Străzile ce se propun a fi modernizate prin implementarea proiectului „Refacerea infrastructurii străzilor în Oraș Mărășești, Județul Vrancea” sunt următoarele: Gh. Negropontes, Crângului, I.Creangă, Maior Ignat, E. Petruș, Independenței, N. Bălcescu, Democrației, Carpați, Fundătura Crizantemelor,  Ecaterina Teodoroiu, Fundătura Răscoala din 1907, Fundătura Măgurii, Fundătura Liliacului, Fundătura Luncii, Muncii, Siret, Fundatura Gh.Doja, Fundătura Mărăști, T .Vladimirescu, Fundătura Crinului, C. Coposu, Dacia, 24 Ianuarie, Putnei, Orhideelor, Sînzienelor, Lalelelor și Cartierul nou. „Proiectul de asfaltare este foarte important pentru orașul Mărășești, pentru că datorită acestuia vom reabilita aproximativ 70% din străzile orașului. Am demarat procedurile de achiziție publică pentru desemnarea firmei care va realiza această investiție și sperăm ca în această vară să înceapă lucrările”, a declarat primarul Valerică Chitic. Primăria orașului Mărășești a mai obținut fonduri prin PNDL și pentru un alt proiect de asfaltare, respectiv „Modernizare rețele stradale”, pentru care a fost aprobată suma de 5,517 milioane lei. Investiția prevede modernizarea unor străzi importante din Mărășești, a căror lungime totală este de 5,2 km.
    De reținut că, în acest moment, autoritățile locale derulează mai multe proiecte de importanță locală. În orașul Mărășești se află în curs de implementare proiectul privind reabilitarea termică a 100 de apartamente ce se află situate în blocuri de pe străzile Garoafei și Doinei din Mărășești. Valoarea estimată a investiției a fost de aproape un milion de lei, însă achiziția s-a făcut cu aproximativ 800 de mii de lei. Finanțarea este asigurată prin Programul național privind creșterea performanței energetice a blocurilor de locuințe în 2016.
    Totodată, Primăria Mărășești are în derulare lucrări de reabilitare la Casa de Cultură „Emanoil Petruț” din oraș. Investiția este finanțată de Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, prin Compania Națională de Investiții (CNI), care a preluat clădirea în administrare pe parcursul derulării lucrării. Reabilitarea Casei de Cultură este o investiție care prevede lucrări de anvergură. Interiorul clădirii va suferi reparații complexe, printre care demolarea tavanelor existente. Acoperișul va fi refăcut, în timp ce la pereți vor fi efectuate lucrări de reparații și izolare. Interiorul clădirii va fi complet modernizat și va beneficia de dotări noi pentru organizarea de evenimente. La toate acestea se adaugă instalații termice, sanitare, ventilații, sisteme de securitate la incendiu. De asemenea, spațiul de lângă clădirea Casei de Cultură va fi amenajat, cu trotuare, alei și instalații de iluminat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here