Minoră violată de tată şi ameninţată cu moartea

0
5834


    Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Focșani au dispus trimiterea în judecată a unui bărbat de 39 de ani, din comuna Poiana Cristei, pentru săvârșirea infracțiunii de viol în formă continuată. Victimă i-a fost chiar fiica sa, minoră, pe care ar fi amenințat-o cu moartea în cazul în care va spune cuiva despre cele petrecute. Actele sexuale cu fiica sa, pentru care bărbatul va fi judecat acum, s-au consumat la începutul lunii august a anului trecut. Din anchetă a rezultat că fata ar fi fost violată de tată încă de pe când avea vârsta de 12 ani.
    Conform rechizitoriului întocmit de procurori, la finele lunii iulie 2017, bărbatul, soția sa și fiica lor au mers la bunica maternă, într-un sat apropiat, pentru a o ajuta la muncile agricole. Pe data de 1 august, bărbatul și fiica lui au plecat către casa lor, în timp ce mama a rămas la domiciliul bunicii. Pe drum, pe un islaz de la marginea unei păduri, bărbatul i-ar fi spus copilei că „i-a venit rândul”. Fata, dându-și seama de intențiile tatălui, a vrut să fugă către casa bunicii, dar nu a reușit, fiind prinsă de păr de tatăl el și obligată să întrețină relații sexuale cu el. După ce s-a consumat actul sexual, fata și tatăl său au plecat către casa lor, din satul din comuna Poiana Cristei, iar în momentul în care au ajuns acasă, tatăl i-ar fi spus să se pregătească pentru ce va urma. 
Speriată, copila a mers și a dormit în aceeași cameră cu frații ei,  împiedicându-l astfel să o batjocorească din nou. Deranjat de gestul copilei, tatăl i-a spus că în seara următoare nu va mai avea scăpare. Atunci, copila și-a sunat un prieten și i-a cerut să o ajute să plece de acasă, povestindu-i prin ce trece. Cei doi s-au întâlnit, dar nu au apucat să ajungă prea departe pentru că băiatul a fost sunat de poliție. Oamenii legii i-au cerut să ducă fata acasă întrucât tatăl ei a sesizat dispariția fetei. Astfel, copila a ajuns din nou pe mâinile tatălui.
    În noaptea de 2/3 august, fata a dormit din nou cu frații ei, sperând că va reuși să scape de bărbat, dar nu a fost așa. În jurul orei 01.00, el a intrat dezbrăcat în camera copiilor și a trezit-o pe fata mai mare, cerându-i să meargă în camera alăturătă, lucru care s-a și întâmplat. Întrucât a auzit zgomote, o soră mai mică a victimei a mers în camera alăturată și i-a surprins pe cei doi. Åži-a văzut tatăl dezbrăcat în timp ce îi obliga sora să se dezbrace și ea. Copila a fost trimisă de tată în camera ei, iar el a continuat să-și batjocorească fiica mai mare. A pus-o apoi să șteargă pe jos cu o cârpă, pentru că murdărise podeaua după ce și-a violat copila și ia- cerut să arunce cârpa în sobă.
La scurtă vreme după acest episod a fost sesizată și poliția și s-a început ancheta în acest caz. Fata le-a povestit oamenilor legii tot ce a pătit  și a adăugat că prima dată i s-a întâmplat acest lucru pe când avea 12 ani, tot în timp ce venea cu tatăl ei prin pădure de la bunica maternă. A explicat că de fiecare dată tatăl o amenința cu moartea. De altfel și soția bărbatului a spus că după ce s-a aflat de cele petrecute, bărbatul a devenit agitat și i-a cerut să nu mai dea declarații în dosar. La audieri, bărbatul nu a recunoscut, spunând că nu a abuzat niciodată de fiica sa.
    În urmă cu aproximativ o lună, el a fost arestat preventiv, iar de curând procurorii au cerut instanței de judecată prelungirea măsurii arestării preventive. „(…) constată legalitatea și temeinicia măsurii arestării preventive dispuse față de inculpatul B(…) V(…). (…) menține măsura arestării preventive a inculpatului, dispusă prin Încheierea din data de 06.06.2018 pronunțată de Judecătoria Focșani (…) până la o nouă verificare, dar nu mai mult de 30 de zile. Onorariul in suma de 130 lei pentru aparatorul din oficiu desemnat de Baroul Vrancea (…) va fi avansat acestuia din fondurile Ministerului Justiției. Cu drept de contestație în termen de 48 de ore de la comunicare. Pronunțată în ședința din camera de consiliu, azi, 25.06.2018”, se arată în hotărârea instantei. Bărbatul a contestat decizia magistraților de la Judecătoria Focșani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here