Urmăresc cu interes un serial pe HBO GO, „The Handmaidâs Tales” – Povestea slujitoarei. Filmul este inspirat după romanul Povestea cameristei. Romanul este scris de autoarea canadiană Margaret Atwood. În serial se subliniază foarte mult importanța copiilor în viața noastră, miracolul de a da viață altui suflet… dar și în film, ca și în viața reală, dreptul de avea copii îl au cumva doar cei cu o situație materială bună, cei cu studii, cei înstăriți… ei au drepturi, ceilalți să se descurce….
Îți începi cariera, dai ce poți, cât poți și de obicei dai totul, să îți demonstrezi ție că poți, să le demonstrezi părinților că nu te-au ajutat degeaba să termini o școală, să le demonstrezi celor din conducere că tu poți, că tu vei reuși… și reușești, pentru că așa ești tu, o luptătoare. Vine o zi, când unele femei își schimbă serviciul, altele orașul, altele bărbatul… altele aleg să facă un copil, dar chiar și așa, ele merg în continuare la muncă, ele încearcă să poată, și chiar reușesc, să ducă sarcina până la termen, să țină cont de toate deadline-urile pe care le are la birou, înainte ca micul omuleț să pășească în viața ei. Viața i se schimbă, prioritățile i se schimbă, poziționarea față de societatea și față de angajator se schimbă. Acum este el, ea, familia și restul.
Da, când apare un om de 50 de cm, viața prinde alte culori și îți croiește un nou drum. Sunt femei pe care cariera le face fericite, sunt femei care preferă să facă yoga, altele preferă alpinismul, eu îmi prefer copilul și tot ce pot construi, alături de el. Nu pot construi o carieră în business, în timp ce copilul rămâne în afara ei. În România încă avem parte de oameni care nu reușesc să accepte rolul de femei de carieră + mamă = succes. În România venită din comunism o femeie ce a născut trebuie să rămână la tigaie, o femeie ce vrea carieră trebuie să rămână la birou, pentru copil există bonă. Dragi angajatori, înainte de a fi mitocani, gândiți-vă la mamele voastre, ele au avut parte de comuniști, ei aveau o scuză…
Dragi femei, iubiți-vă copiii, protejați-i și fiți alături de ei tot ce v-ați dorit să fiți, construiți împreună cu copilul vostru cariera la care ați visat, de profesor, de medic, de casiere, de lucrător comercial, de femeie de business, de jurnalist, de femeie de serviciu. Iar când un mitocan vă spune contrariul, nu trebuie să îi dovediți nimic, mergeți mai departe. România nu este plină doar de mitocani și de femeie cu gândire comunistă, România are și angajatori frumoși!