Declaraţia unică se depune până pe 16 iulie

0
420


    Finanțiștii îi anunță pe contribuabilii vrânceni că declarația unică privind  impozitul pe venit și contribuțiile sociale datorate de persoane fizice se depune până la data de 16 iulie. Această declarație trebuie depusă de persoanele fizice care au obligația declarării veniturilor realizate din România sau/și din străinătate în anul 2017, de cei care trebuie să declare impozitul pe venitul estimat/norma de venit a se realiza din România în anul 2018. Formularul se depune și pentru declararea venitului estimat pentru încadrarea ca plătitor de contribuții sociale (CAS și/sau CASS) și, după caz, a declarării contribuțiilor sociale datorate în anul fiscal 2018. „Contribuabilii care depun Declarația unică prin mijloace electronice de transmitere la distanță, beneficiază de o bonificație de 5% din impozitul pe venit net anual și contribuțiile CAS și CASS plătite integral până la data de 15 martie 2019.
Contribuabilii care achită integral, cu anticipație până la data de 15 decembrie 2018, impozitul pe venit estimat aferent anului 2018 și contribuțiile aferente CAS și CASS, beneficiază de o reducere de 5% din impozitul pe venit anual estimat datorat și contribuțiile aferente”
, au anunțat reprezentanții Administrației Județene a Finanțelor Publice Vrancea.
    Declarația se poate depune, împreună cu anexele completate, dacă este cazul, prin mai multe metode. Declarația poate fi depusă în format hârtie, direct la registratura organului fiscal sau prin poștă, prin scrisoare recomandată, cu confirmare de primire. O metodă mai simplă este prin intermediul serviciului „Spatiul Privat Virtual” (SPV) sau pe site-ul www.e-guvernare.ro, cu semnătură electronică calificată. Finanțiștii vrânceni precizează că persoanele care încep o activitate în cursul anului fiscal și cei care obțin venituri din cedarea folosinței bunurilor din patrimoniul personal, altele decât veniturile din arendare pentru care impunerea este finală și care nu au avut, până la acea dată, obligația depunerii declarației unice, depun declarația în termen de 30 de zile de la data producerii evenimentului. Declarația unică poate fi descărcată prin accesarea următorului link:
https://static.anaf.ro/static/10/Anaf/formulare/D212 QPANAF 888 2018.pdf

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here