Fiscul VERIFICĂ AVERILE a cinci vrânceni cu venituri nedeclarate

0
2253


    Cinci persoane din Vrancea sunt verificate de inspectorii Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF) deoarece există informații că nu și-au plătit taxele. Vrâncenii fac parte dintr-un lot de 219 persoane pe care Fiscul le suspectează că nu au plătit toate taxele și impozitele pentru veniturile obținute. Informația a fost prezentată de șeful Direcției de Verificări Fiscale într-un interviu cu hotnews.ro. Oficialul ANAF preciza că, în cursul anului trecut, au fost finalizate 166 acțiuni de verificare a situației fiscale personale și de inspecție fiscală parțială privind impozitul pe venit, iar anul acesta au fost finalizate 53 acțiuni. „Pentru diferențele între veniturile identificate cu ocazia verificărilor efectuate și veniturile declarate ale persoanelor fizice verificate, au fost invocate explicații precum: deținerea sumelor semnificative în numerar la începutul perioadei verificate, împrumuturi primite de la diverse persoane fizice (de obicei în numerar) în perioada verificată, sau restituiri ale unor împrumuturi acordate anterior perioadei verificate de către persoanele fizice verificate altor persoane fizice”, se arată în interviu.
    Din cei 219 români verificați de ANAF, 28 sunt din București, 19 din Ilfov, 11 din Cluj, 10 din Suceava, 9 din Brașov, 8 din Buzău, câte 7 din Bihor, Brăila, Constanța și Dolj, câte 6 din Argeș, Gorj, Maramureș, Tulcea și Mureș, câte 5 din Hunedoara, Prahova și Vrancea, câte 4 din Călărași, Galați, Ialomița, Sălaj și Timiș, câte 3 din Alba, Arad, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Dâmbovița, Giurgiu, Harghita și Neamț și câte două cazuri din Bacău, Caraș-Severin, Iași, Satu-Mare și Teleorman. „Media de vârstă a persoanelor verificate a fost 45 ani (vârste cuprinse între 25-65 ani). Precizăm că vârsta nu constituie un criteriu sau un factor pe baza căruia Direcția Generală Control Venituri Persoane Fizice efectuează analize de risc sau formulează concluzii privind neconformarea fiscală”, se arată în interviul de pe hotnews.ro.
    În eșantionul de risc intră persoanele fizice cu avere afișată semnificativă (imobile, autoturisme de lux, alte bunuri de mare valoare, creanțe din creditări acordate companiilor și/sau persoanelor fizice, depuneri semnificative în conturi bancare din România sau din străinătate, cheltuieli personale ridicate) nejustificată de veniturile declarate. Durata efectuării verificării fiscale este de maximum 6 luni, respectiv 12 luni în cazul în care sunt necesare informații din străinătate. Inspectorii fiscali analizează creșterea valorii patrimoniului, cheltuielile realizate prin achiziții de locuințe, terenuri, constituiri de depozite bancarea, achiziții de autovehicule, nave, aeronare. Pentru documentare se prelucrează informațiile din baza de date a ANAF sau la care ANAF are acces, informații financiare de la alte instituții, informații din surse deschise precum media, internet sau informații internaționale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here