CNAS: Încep negocierile pentru noi contracte cost-volum-rezultat pe aria terapeutică hepatită cronică virală C

0
405


CNAS anunță începerea procesului de negociere pentru încheierea de noi contracte cost-volum-rezultat pe aria terapeutică hepatită cronică virală C, pentru un număr total de 13.000 pacienți eligibili.
Potrivit unui comunicat de presă al CNAS, noua etapă de tratament fără interferon pentru hepatita cronică virală C vizează 12.100 pacienți cu fibroză F1, F2, F3 și F4 (ciroză compensată), 750 pacienți cu fibroză F4 și ciroză decompensată, 100 pacienți cu insuficiență renală cronică aflați în dializă, indiferent de gradul de fibroză, 50 pacienți cu transplant hepatic și de alte organe solide, indiferent de gradul de fibroză. „Dacă în etapa actuală de tratament fără interferon a hepatitei cronice virale C, care se încheie la 30 iunie, este disponibil un singur medicament (DCI) pentru fiecare grup de pacienți, în etapa viitoare de tratament se urmărește să fie disponibile două sau trei DCI substituibile pentru fiecare grup de pacienți, cu excepția grupului pacienților cu fibroză F4 și ciroză decompensată. Åži durata tratamentului va fi diferențiată în funcție de categoria de pacient și starea clinică prezentă a acestuia, de la 8 până la 24 săptămâni, urmând a fi stabilită de medicul curant”, afirmă sursa citată.
CNAS menționează că deținătorii autorizațiilor de punere pe piață a medicamentelor respective au la dispoziție cinci zile lucrătoare să își exprime disponibilitatea pentru negocierea noilor contracte cost-volum-rezultat. „Pentru viitoarea etapă contractuală avem din nou o majorare a numărului de pacienți ce vor putea fi incluși în tratament și deja se observă că ne apropiem de momentul în care nu va mai trebui să ținem cont de stadiul fibrozei în acordarea tratamentului. În condițiile în care recent am revizuit mecanismele specifice contractelor de tip cost-volum/cost-volum-rezultat, acestea devin un excelent instrument de eficientizare a resurselor bugetare limitate în beneficiul pacienților, urmărindu-se astfel reducerea incidenței hepatitei C în România, în concordanță cu obiectivele prevăzute în programul de guvernare, dar și cu cele stabilite la nivelul UE și OMS”, a declarat reședintele CNAS, Răzvan Vulcănescu, citat în comunicatul de presă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here