Ședință de instruire pentru examenul național de bacalaureat, la sediul Inspectoratului Școlar

0
987


Mâine va avea loc ședința publică de instruire a membrilor care vor face parte din comisiile centrelor de examen și evaluare din cadrul examenului național de bacalaureat. Ședința va avea loc în sala mare a Inspectoratului Școlar Județean Vrancea (IȘJ) și va începe la ora 10:30. Președintele comisiei județene de bacalaureat este profesoara Lauriana Ailincuței, inspector școlar general.
Reamintim faptul că luni, 25 iunie, vor începe probele scrise din cadrul examenului național de bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2018. Candidații la examenul național de bacalaureat au fost deja repartizați în opt centre de examen. Astfel, IȘJ a stabilit centre la Colegiul Național Alexandru Ioan Cuza – unde vor susține examen 262 elevi de la colegiul gazdă, elevii de la Liceul Teoretic Odobești, CSEI Elena Doamna și Colegiul Tehnic Valeriu D. Cotea. La Colegiul Unirea, vor susține examen 299 de absolvenți de la unitatea gazdă și Liceul de Arte, iar la Colegiul Edmond Nicolau sunt așteptați să susțină probele scrise ale bacalaureatului 412 absolvenți ai liceului, precum și colegi de la Liceul cu Program Sportiv și Liceul Ioan Slavici Panciu. La Colegiul Ion Mincu vor susține examen 307 absolvenți de la colegiul gazdă, precum și candidații de la Colegiul Tehnic Gheorghe Asachi, Colegiul Auto Traian Vuia și Liceul Tehnologic Odobești. Un alt centru mare va fi la Liceul Pedagogic Spiru Haret unde sunt așteptați 288 de absolvenți ai Liceelor Pedagogic, Liceului Gheorghe Gheba Dumitrești și ai Liceului G. G. Longinescu. La Colegiul Economic vor susține examen 298 de absolvenți ai unității gazdă și ai Liceului Tehnologic Panciu. La Colegiul Tehnic Valeriu D. Cotea sunt așteptați să susțină probele scrise 281 de absolvenți ai unității gazde, Liceului Simion Mehedinți Vidra și ai Liceului Tehnologic Mărășești. La Colegiul Național Emil Botta din Adjud sunt așteptați la examen 281 de absolvenți ai unității gazdă și ai Colegiului Tehnic Gheorghe Balș.
Pentru susținerea examenului național de bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2018 s-au înscris un număr de 2.388 de candidați. Precizăm faptul că centrul zonal de evaluare va fi Colegiul Auto Traian Vuia. Examenul maturității, așa cum i se mai spune examenului de BAC, se va desfășura săptămâna viitoare după cum urmează: prima probă scrisă – Limba și literatura română – Ea) – va avea loc luni, 25 iunie. Proba la Limba si literatura maternă – Eb) este programată pentru marți, 26 iunie, iar proba Ec) – proba obligatorie a profilului, miercuri, 27 iunie. Ultima probă scrisă – la alegere a profilului și specializării – proba Ed) – se va desfășura joi, 28 iunie. Afișarea primelor rezultate are ca termen data de 4 iulie (până la ora 12:00) și e urmată de depunerea contestațiilor (orele 12:00 – 16:00). Între 5 și 8 iulie vor fi soluționate contestațiile, iar rezultatele definitive se vor afișa pe 9 iulie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here