Comisarul-șef Remus Gherasim Nica, numit oficial în funcția de inspector șef al IPJ Vrancea

0
2841


    Inspectoratul General al Poliției Române (IGPR) a anunțat ieri că, prin ordin al ministrului Afacerilor Interne, comisarul șef de poliție Remus Gherasim Nica a fost numit în funcția de inspector șef al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Vrancea. El a promovat în această funcție după ce a participat la un concurs de specialitate, pe care l-a câștigat. „(…) De asemenea, la data de 19 iunie a.c., prin ordin al ministrului afacerilor interne, comisar-șef de poliție Nica Remus Gherasim a fost numit în funcția de inspector șef al Inspectoratului de Poliție Județean Vrancea. (…) Polițiștii au fost numiți în urma promovării concursurilor organizate pentru ocuparea funcțiilor”, potrivit unui comunicat al IGPR. 
    Comisarul șef Remus Gherasim Nica a câștigat concursul pentru funcția de inspector șef al IPJ Vrancea în mai. Concursul a avut loc pe 23 mai, la sediul IGPR și a presupus susținerea unei probe unice de selecție, respectiv interviu structurat pe subiecte profesionale.
    Comisarul șef Remus Nica a condus Inspectoratul de Poliție Județean Vrancea până la data de 10 mai prin împuternicire. Acesta a fost împuternicit la comanda instituției în luna mai a anului trecut, iar în luna noiembrie a aceluiași an împuternicirea i-a fost prelungită cu încă 6 luni.
    Noul inspector-șef al IPJ Vrancea, comisarul-șef Remus Nica, a ocupat în perioada 1 aprilie 2005 – 1 mai 2015 funcția de Ofițer în cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, în perioada 1 mai 2015 – 1 aprilie 2016 a deținut funcția de șef Birou Investigații Complexe SICE, iar în perioada 1 aprilie 2016 – 30 martie 2017 a fost împuternicit șef la Serviciul de Investigare a Criminalității Economice.
    Inspectorul șef al IPJ Vrancea este un polițist tânăr, în vârstă de 41 de ani, care-și face meseria cu devotament. „Am pornit pe acest drum cu gânduri bune, cu gânduri pozitive. Vom face față tuturor încercărilor, vom stabiliza și celelalte funcții de conducere la nivelul IPJ Vrancea și totul va fi bine. Cetățeanul va fi în siguranță. Acesta este gândul și speranța mea! Chiar dacă ne confruntăm cu un deficit, trebuie să luăm lucrurile ca atare și să facem față. Eu sunt optimist și vreau să-i văd și pe adjuncții mei așezați pe funcții, și pe ceilalți șefi de servicii. Vreau să merg înainte în formula în care suntem acum. Îmi doresc să stabilizăm pe funcții oamenii care merită, care sunt implicați, care știu ce înseamnă munca de polițist, care-și sacrifică familile pentru comunitate. Îmi doresc să ne dea Dumnezeu sănătate și să fie liniște pentru noi toți! Despre mine, cetățenii trebuie să știe, ceea ce poate au observat în ultimul an, că sunt sută la sută implicat, 24/24 de ore sunt în slujba comunității și nu-mi doresc decât să fie liniște, să nu avem probleme grave, iar dacă, Doamne ferește, le avem, să putem să le gestionăm cum trebuie și sentimentul tuturor să fie într-adevăr de siguranță și de liniște!”, ne-a declarat comisar-șef Remus Nica.
     Comisarul-șef Remus Nica este ajutat în îndeplinirea atribuțiilor de serviciu de comisar șef Daniel Tulbure, prim-adjunct, care anterior a condus Serviciul Management Resurse Umane, și de comisar șef Vasile Marin, adjunct, care anterior a condus Serviciul de Ordine Publică din cadrul IPJ Vrancea. Funcțiile de adjuncți la IPJ Vrancea nu au fost scoase la concurs, până în prezent.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here