VIDEO și GALERIE FOTO: Au început lucrările la drumul Vrîncioaia – Spinești; primarul Danțiș vrea să îl introducă într-un circuit turistic

0
1833


     Președintele Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan, a semnat, ieri, ordinul de începere a lucrărilor la proiectul de investiții „Modernizare DJ 205 L, sector Vrîncioaia – Spinești, comuna Vrîncioaia”. Au participat autoritățile locale, constructorii și proiectanții, dar și localnici.
     Lucrările de reabilitare și modernizare a drumului județean DJ 205 L, sectorul Vrîncioaia-Spinești, sunt realizate de societatea Conferic SRL Buzău, firma fiind declarată câștigătoare în urma licitației ce a fost organizată pe SEAP. „Locuitorii din comuna Vrâncioaia vor beneficia de drumuri modernizate în perioada următoare, după ce președintele Consiliului Județean Vrancea, domnul Marian Oprișan, a semnat astăzi (ieri-n.r.) la Vrâncioaia ordinul de începere a lucrărilor pentru investiția „Modernizare DJ 205L sector Vrâncioaia – Spinești, km 5+800 – 9+400, L=3,6 km, Comuna Vrâncioaia, Județul Vrancea”. În prezența locuitorilor din comună, a primarului din Vrâncioaia, Ionică Danțiș și a constructorilor, utilajele de construcții au fost puse în funcțiune și au demarat lucrările. Președintele Marian Oprișan a afirmat că în această perioadă, pentru comuna Vrâncioaia a fost atrasă o sumă record pentru investiții, echivalentul bugetului localității pentru mai mulți ani. Obiectivul de investiții este finanțat de Guvernul României, prin Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, în cadrul Programului Național de Dezvoltare Locală (PNDL) 2017-2020. Valoarea lucrărilor este de 7.186.921 lei, cu TVA inclus (echivalentul a 1.545.574 euro)”, se arată într-un comunicat al Consiliului Județean.

„DJ 205L sector Vrâncioaia – Spinești este a treia investiție pentru care  președintele Marian Oprișan semnează ordinul de începere a lucrărilor, după: DJ 204D sector Vulturu – Hângulești – Maluri și DJ 205P (Lotul 1 „Modernizare DJ 205 P, sector intersecție DN2D – Putna – Ivăncești, km 0+000 – km 4+500, Lungime = 4,5 km, Comuna Bolotești, Județul Vrancea” și Lotul 2 „Modernizare DJ 205P sector Făurei –  Garoafa – Precistanu, km 8+090 – km 10 + 990, km 11+000 – km 13+800, L=5,70 km, comuna Garoafa, județul Vrancea”). În perioada imediat următoare, vor demara lucrările de reabilitare și modernizare și pentru alte drumuri județene, incluse în PNDL”, se mai arată în comunicatul Consiliului Județean.

    Edilul comunei Vrâncioaia, Ionică Danțiș, a precizat că acest drum este foarte important pentru localnici, dar și pentru dezvoltarea turismului. Potrivit acestuia, DJ 205 L leagă comuna Păulești de comuna Vrâncioaia și comuna Tulnici de comuna Soveja. „Acest drum este unul foarte important. DJ 205 L leagă comuna Păulești de comuna Vrâncioaia și comuna Tulnici de comuna Soveja. Pentru un circuit turistic, pe care încercăm să-l facem aici, acest drum cade ca o mănușă. Lucrările nu sunt niciodată prea târzii, ele sunt bune exact atunci când se încep, iar atunci când se finalizează sunt și mai bune! Am toată încrederea că vor fi finalizate și că vor fi de calitate. Mă voi ocupa personal și voi supraveghea modul cum se vor realiza aceste lucrări, din punct de vedere calitativ. Cetățenii din satul Spinești, din Vrâncioaia și ceilalți cetățeni, care fac naveta și care au terenuri în zona asta, vor circula pe acest drum, plus vizitatorii care vor veni să vadă centrul seismic. Drumul este de o importanță foarte mare și sper ca această comună, încetul cu încetul, să fie cunoscută și prin intermediul celorlalte lucrări realizate tot cu sprijinul domnului Marian Oprișan. Comuna Vrâncioaia este pe primul loc din Vrancea, cu cele mai multe proiecte, ceea ce înseamnă circa 35 de milioane de lei noi. Noi suntem o comună săracă, dar cu inimă mare și cu intenții de a face ceva frumos și de a lăsa ceva generațiilor următoare. Îmi doresc ca prin astfel de inițiative să reușesc să atrag tineretul plecat în străinătate să vină înapoi în comuna Vrâncioaia. Fără sprijinul domnului Marian Oprișan, chiar nu se puteau face acestea. Dumnealui a fost cel care a insistat să aducă cei mai mulți bani, suntem al doilea județ din țară care avem cele mai mari sume la Programul Național de Dezvoltare Locală PNDL”, a spus primarul comunei Vrâncioaia, Ionică Danțiș.

Potrivit reprezentanților Consiliului Județean, vor fi realizate lucrări de reabilitare și modernizare a drumului județean pe o lungime de 3,6 km. Structura  rutieră proiectată cuprinde: strat de uzură – 4 cm; strat de legătură – 6 cm; strat de piatră spartă – strat superior de fundație – 15 cm și strat inferior de fundație – 15 cm balast; pământ stabilizat cu var – 10 cm. Vor fi amenajate 11 drumuri laterale, iar pentru fiecare drum lateral va fi amenajată o suprafață de 65 mp. Pentru siguranța circulației va fi montat un parapet elastic deformabil (1.296 ml).
Vor mai fi efectuate și lucrări de consolidări, astfel: zid de sprijin din beton armat cu o lungime de 172,50 m, pe fundație indirectă cu coloane de 12 ml adâncime; zid de sprijin în lungime de 60 ml, cu fundație directă și înălțimea elevației de 1,50 m. Pentru scurgerea apelor sunt proiectate: rigole în lungime de 3.160 ml; o rigolă ranforsată, în lungime de 60 ml, cu rol de zid de sprijin. Vor fi construite și podețe dalate la drumurile laterale, respectiv 11 bucăți cu o lungime de 6 ml, 8 din prefabricate tip P2 și un podeț casetat tip C2. Va fi construit și un pod la km 9+000, cu lățime de 10 ml și lungime de 15 ml; partea carosabilă va avea 7,80 ml, trotuare și suprastructură formată din 17 grinzi din beton precomprimat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here