Percheziții la Panciu și Nereju, filtre rutiere în întreg județul; au fost aplicate amenzi de 77.000 lei

0
2272


Polițiștii din Vrancea au desfășurat o acțiune pentru menținerea  ordinii și liniștii publice și au efectuat 9 percheziții la persoane bănuite de comiterea unor infracțiuni la regimul silvic și furt de energie electrică.
La data de 20 iunie a.c., între orele 05.00 – 14.00, polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Vrancea au efectuat 9 percheziții domiciliare, în localitățile Panciu și Nereju, la persoane bănuite de infracțiuni la regimul silvic și furt de energie electrică. De asemenea, au fost puse în executare 7 mandate de aducere, fiind instituite 19 filtre rutiere, iar polițiștii au desfășurat 279 controale la nivelul județului. 
Acțiunile organizate au vizat menținerea odinii și liniștii publice la nivel județean, prevenirea și combaterea faptelor ilicite, descoperirea și documentarea faptelor ilegale asociate domeniului silvic, precum și respectarea regulilor de comerț și a siguranței rutiere. În urma activităților desfășurate au fost constatate 14 infracțiuni, din care 5 infracțiuni la regimul silvic sau domeniului circumscris acestuia, 4 infracțiuni la regimul rutier și 5 infracțiuni de altă natură. A fost dispusă, de asemenea, măsura sechestrului asigurator asupra a trei imobile, aparținând unei persoane fizice, până la concurența sumei de 27.000 lei în cadrul unui dosar penal pe linie silvică și a fost confiscată cantitatea de 32,12 mc material lemnos.
Cu această ocazie au fost legitimate 413 persoane și au fost controlate 387 autovehicule, fiind aplicate 168 sancțiuni contravenționale în valoare de peste 77.000 lei, din care 135 la regimul rutier, 10 la regimul silvic și 23 la alte acte normative. Au fost reținute totodată 4 permise de conducere (dintre care 2 pentru consum de alcool) și 4 certificate de înmatriculare, fiind confiscate bunuri în valoare de peste 13.000 lei.
În cadrul activităților desfășurate a fost identificat un bărbat în vârstă de 31 ani pe numele căruia fusese emis un mandat de executarea a pedepsei cu închisoarea de 1,4 ani pentru infracțiuni la regimul silvic, acesta fiind încarcerat la Penitenciarul Focșani.
La acțiune au participat 127 polițiști, sprijiniți de luptători SAS și specialiști din cadrul Gărzii Forestiere Focșani, Inspectoratului Teritorial de Muncă Vrancea și Electrica Focșani.

Biroul de presă al IPJ vrancea, 20 iunie

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here