Vrânceanul care și-a ÎNSCENAT MOARTEA, „înviat“ de judecători și condamnat cu executare

0
3929


    Vrânceanul care și-a înscenat moartea, pentru a scăpa de dosarele în care era judecat, a fost condamnat la închisoare. În dosar a fost condamnată și mama sa, pentru că l-a ajutat să-și însceneze moartea, ducând la Primăria Sectorului 3 București certificatul constatator al decesului. Sentința a fost dată de magistrații de la Judecătoria Focșani săptămâna trecută și nu este definitivă. De altfel, bărbatul din comuna Jitia și mama sa au și făcut contestație.
Bărbatul a primit în total o pedeapsă de 3 ani și 822 zile de închisoare. De asemenea, instanța a dispus și „învierea” bărbatului, în sensul că a  hotărât desființarea certificatului constatator al decesului. „(…) condamnă pe inculpatul I(…) C(…) V(…), pentru săvârșirea infracțiunilor de: – fals material în înscrisuri oficiale (…) la o pedeapsă de 2 ani închisoare. – falsificarea instrumentelor oficiale (…) la o pedeapsă de 2 ani închisoare. – folosirea instrumentelor oficiale (…) la o pedeapsă de 1 an închisoare. Constată că aceste infracțiuni sunt concurente și în temeiul art. 38 alin.1 C.pen., raportat la art. 39 alin. 1 lit. b C.pen., contopește pedepsele de mai sus în pedeapsa cea mai grea de 2 ani închisoare, la care se adaugă sporul de o treime din totalul celorlalte pedepse (respectiv 1 an închisoare), rezultând o pedeapsă de 3 ani închisoare. (…) revocă liberarea condiționată pentru restul de 822 zile rămase neexecutate din pedeapsa de 5 ani închisoare aplicată prin sentința penală (…) a Judecătoriei Rîmnicu-Sărat, rămasă definitivă prin decizia penală (…) a Curții de Apel Ploiești, din care a fost liberat la data de 23.04.2014 conform sentinței penale (…) a Judecătoriei Focșani, rest pe care îl adăugă la pedeapsa stabilită mai sus, urmând ca inculpatul să execute pedeapsa de 3 ani și 822 zile închisoare (…) dispune restabilirea situației anterioare săvârșirii infracțiunii prin desființarea totală a certificatului constatator de deces (…) întocmit pe numele I(…) C(…) V(…), înregistrat la data de 12.11.2015 la Serviciul Public Comunitar Local de Evidență a Persoanelor Sector 3 București – Serviciul Stare Civilă (…) dispune confiscarea bunurilor care au fost folosite la comiterea faptelor aflate în plic sigilat la (…) dosarul de urmărire penală, respectiv : -o ștampilă cu parafa dreptunghiulară având mențiunea „Doctor (…) – Medic Specialist M.F. (…)” din material plastic de culoare negru și verde, având pe una din părțile laterale inscripția ,,trodat – printy 4911″ ; -o ștampilă rotundă cu mențiunea „Medicină de familie-România” cu nr. MAN (…), din plastic de culoare alb-argintiu, având pe una din părțile laterale inscripția ,,trodat mobile printy 9440″ (…)”, se arată în hotărârea instanței de judecată.

Mama sa, condamnată cu suspendare 

    Mama tânărului a fost condamnată la închisoare cu suspendare sub supraveghere. Ea a primit pedeapsa pentru săvârșirea infracțiunii de uz de fals. Femeia trebuie să presteze și muncă neremunerată în folosul comunității pe o perioadă de 60 de zile. „(…) condamnă pe inculpata I(…) A(…), pentru săvârșirea infracțiunii de uz de fals (…) la o pedeapsă de 1 an închisoare. (…) dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere și stabilește un termen de supraveghere de 2 ani (…) obligă inculpata ca pe durata termenului de supraveghere să respecte următoarele măsuri de supraveghere: a) să se prezinte la Serviciul de Probațiune Vrancea la datele fixate de acesta; b) să primească vizitele consilierului de probațiune desemnat cu supravegherea sa; c) să anunțe, în prealabil, schimbarea locuinței și orice deplasare care depășește 5 zile; d) să comunice schimbarea locului de muncă; e) să comunice informații și documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existență. (…) impune condamnatei să frecventeze un program de reintegrare socială derulat de către Serviciul de Probațiune sau organizat în colaborare cu instituții din comunitate, urmând ca Serviciul de Probațiune Vrancea să ia măsurile necesare pentru a asigura executarea acestor obligații într-un termen cât mai scurt de la data rămânerii definitive a hotărîrii de condamnare, (…) pe parcursul termenului de supraveghere, inculpata va presta o muncă neremunerată în folosul comunității, pe o perioadă de 60 de zile lucrătoare, în cadrul uneia dintre următoarele entități din comunitate menționate în baza de date afișată de Direcția Națională de Probațiune, respectiv Primăria Jitia, jud. Vrancea sau Biserica „Sf. Dumitru” din comuna Jitia, sat Jitia, județul Vrancea (tipul de activitate va fi stabilit de către consilierul de probațiune (…)”, se mai arată în hotărârea instanței de judecată.
    Instanța l-a mai obligat pe bărbat la plata sumei de 1.300 lei (din care 350 lei din faza urmăririi penale și 950 lei din faza judecății), iar pe mama sa la plata sumei de 700 lei (din care 350 lei din faza urmăririi penale și 350 lei din faza judecății), cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat.

Bărbatul, declarat mort la finele anului 2015

    Inculpatul a „murit” în noiembrie 2015. În rechizitoriul procurorilor se arăta că în noiembrie 2015, ar fi falsificat două ștampile pentru eliberarea unui certificat de deces pe numele său, apoi a folosit certificatul constatator al decesului aplicând cele două ștampile. Anchetatorii spuneau că scopul falsificării certificatului de deces a fost acela de a scăpa de un proces pe care îl avea în județul Prahova.
Despre mama sa anchetatorii spuneau că a depus la Direcția de  evidență a persoanelor din sectorul 3 București, certificatul constatator de deces al fiului său, falsificat chiar de acesta. Asta deși ar fi știut că este un fals. La audieri, au recunoscut faptele atât mama cât și fiul. De altfel, încă de la început s-a bănuit că bărbatul, supranumit „șoferul penal” al Vrancei, și-ar fi înscenat moartea. Într-un mail primit pe adresa redacției în noiembrie 2015 eram anunțați că tânărul a murit după ce i-a stat inima. Într-un alt mail, ni s-a spus că trupul său ar fi fost incinerat. Ulterior, Curtea de Apel Ploiești, județul Prahova, a închis procesul penal în ceea ce-l privea pe inculpat, dar cu toate acestea procurorii au dat de bărbat viu și nevătămat.
    El a mai avut și alte probleme cu legea, cele mai multe dintre ele făcând referire la infracțiuni la regimul rutier.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here