Fostul șef de post de la Câmpuri scapă de controlul judiciar

0
639


Fostul șef de post de la Câmpuri, trimis în judecată pentru fapte de corupție, a scăpat de controlul judiciar. Măsura i-a fost revocată de magistrații de la Tribunalul Vrancea și nu este definitivă. „(…) revoca masura preventiva a controlului judiciar dispusă față de inculpatul Avram Gabriel, trimis în judecată pentru săvârșirea infracțiunilor de luare de mita, (…) abuz în serviciu (…) favorizarea făptuitorului (…) divulgare a informațiilor nepublice (…) și instigare la săvârșirea infracțiunii de fals intelectual (…) prin Incheierea din data de 15.12.2018 a Curtii de Apel Galați (…). Cu drept de contestație în termen de 48 de ore de la comunicare”, este decizia judecătorilor.
Polițistul a fost trimis în judecată alături de fratele său, polițist și el, tatăl lor, dar și alte două persoane. Într-un comunicat al DGA se arăta că fostul șef de post de la Cîmpuri, în perioada ianuarie – august 2016, ar fi primit în mod repetat de la B.M., prin intermediul tatălui său, diferite cantități de material lemnos provenit din exploatarea ilegală a fondului forestier aparținând ocolului silvic unde un alt inculpat avea calitatea de pădurar, pentru a nu dispune măsuri de constatare și sancționare a delictelor silvice săvârșite. De asemenea, la data de 13.07.2016, luând cunoștință de faptul că pădurarul ar fi condus fără a poseda permis de conducere o motocicletă cu număr fals de înregistrare și a provocat un accident de circulație a cărui victimă a fost el însuși și a părăsit locul accidentului fără încuviințarea poliției, polițistul nu ar fi dispus măsuri potrivit atribuțiilor de serviciu, în vederea constatării accidentului rutier și a infracțiunilor săvârșite și l-ar fi ajutat pe făptuitor și pe soția acestuia, trimisă și ea în judecată, să ascundă urmele infracțiunilor. De asemenea, femeia, în perioada ianuarie – august 2016, l-ar fi ajutat pe soțul său, pădurar, să remită în mod repetat agentului de poliție diferite cantități de material lemnos, pentru ca acesta să nu întocmească acte de constatare a delictelor silvice pe care le-ar fi săvârșit soțul său.
    Anchetatorii au mai spus că la data de 13.02.2016, el ar fi divulgat unei persoane date nedestinate publicității, referitoare la efectuarea unor activități de control. Tot el ar fi determinat un pădurar să emită în fals un aviz de însoțire secundar, prin care se atesta în mod nereal faptul că i-a fost livrată cantitatea de 2 mc lemn foc suspectului A.G.. Ulterior, polițistul ar fi determinat pe un alt agent de poliție să întocmească în fals un procesul-verbal pentru constatarea unei contravenției silvice. În aceeași cauză, a fost trimis în judecată și fratele polițistului, la rându-i om al legii, pentru că ar fi deținut produse accizabile (băuturi alcoolice distilate – rachiuri și țuică).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here