Drumuri comunale din Vintileasca, modernizate cu finanțare prin Programul Național de Dezvoltare Locală

0
390


Asocierea SC EM Prime Construct SRL și SC Global Service Proiect SRL  va realiza proiectul de investiții privind modernizarea unor drumuri comunale din Vintileasca. Asocierea a câștigat licitația ce a avut loc pe Serviciul Electronic de Achiziții Publice (SEAP). Valoarea investiției este estimată la 3,6 miloane de lei. Lucrările vor consta în refacerea și asfaltarea unor drumuri comunale, realizarea de șanțuri pentru colectarea apelor pluviale, construirea de podețe pentru accesul pe proprietăți. „Prin acest proiect vor fi asfaltați aproximativ patru kilometri de drum comunal pe sectorul Bahnele – Bahnele de Jos – După Măgură. Este un drum important, care traversează trei sate, care până în acest moment nu au beneficiat de astfel de investiții”, a precizat primarul Georgel Spătaru.
Edilul șef din Vintileasca a anunțat că a semnat contractele de finanțare pentru toate cele patru proiecte de investiții depuse spre finanțare prin Programul Național de Dezvoltare Locală, etapa a II-a (PNDL). „Vreau să anunț că am reușit să semnăm contractele de finanțare la toate cele patru proiecte depuse spre finanțare prin PNDL, etapa a II-a, în valoare totală de 13 milioane de lei. Este vorba de proiectele: Crearea și modernizarea infrastructurii de bază, la scară mică, prin construcția rețelei publice de apă uzată și stație de epurare, în cadrul U.A.T. Vintileasca – 5.577.624 lei; Construire clădire Centrală termică și schimbare destinație corp B, în școală și grădiniță, Åžcoala Gimnazială „Pictor Mihail Bălășescu” sat Bahnele – 180.035 lei; Reabilitare Åžcoala Gimnazială „Regina Maria”, corp A și B, sat Vintileasca – 2.663.744 lei; Modernizare drumuri comunale – 4.744.549 lei. Deja proiectul privind modernizarea unor drumuri comunale din Vintileasca a fost adjudecat, a fost semnat ordinul de începere a lucrărilor, urmând ca firma să demareze efectiv lucrările”, a precizat Georgel Spătaru.
Cel mai mare proiect ce va fi derulat în comuna Vintileasca este cel privind realizarea unei rețele de canalizare și construirea unei stații de epurare în satul Vintileasca. Valoarea investiției este estimată la 5.577.624 lei. Primarul comunei Vintileasca, Georgel Spătaru, a declarat că deja a fost realizat proiectul tehnic și se lucrează pentru obținerea avizelor necesare, în special cele date de Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).
Tot în Vintileasca se mai află în construcție și un cămin cultural modern, complet utilat și dotat, obiectiv la care finanțarea este asigurată prin Compania Națională de Investiții (CNI). Totodată, la Școala Bahnele va fi construită o clădire pentru centrala termică și va avea loc schimbarea destinației corpului B, în școală și grădiniță. Valoarea investiției este estimată la 180 de mii lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here