Învățătoarea Mihaela Baciu are nevoie de noi! Ea a fost diagnosticată cu neoplasm sân drept

0
39916


Învățătoarea Mihaela Baciu, de 39 de ani, din Vintileasca, are nevoie de  ajutorul nostru pentru a avea o șansă la viață! Tânăra învățătoare a fost diagnosticată în urmă cu o lună cu o boală cumplită: neoplasm sân drept, stadiul 4, cu determinări secundare pulmonare, osos și ocular stâng. Pentru a învinge boala, ea are nevoie de ajutorul și de generozitatea noastră! Practic, Mihaela Baciu are nevoie de foarte mulți bani, mai exact de peste 35 de mii de euro, pentru a plăti ședințele de chimioterapie. Familia sa nu dispune de acești bani și de aceea apelează în continuare la solidaritatea și generozitatea noastră.
După mai multe investigații la Spitalul Fundeni, Mihaela Baciu a primit acest diagnostic. Ulterior, învățătoarea a mers la clinica AKH Viena și la Hanovra. După alte multe investigații, medicii de la Viena i-au stabilit un tratament complex, în urma căruia Mihaela poate scăpa de cumplita boală. Pentru aceasta are însă, în continuare, nevoie de sprijinul nostru, al tuturor. „În acest moment, colega noastră Mihaela, face mai multe tipuri de chimioterapie la clinica AKH din Viena. Este vorba de tratamente foarte costisitoare, făcute independent pentru mai multe organe afectate de boală, respectiv sâni, plămâni și ochi. Îmbucurător este faptul că medicii de la Viena spun că Mihaela se poate vindeca, dar tratamentele sunt foarte costisitoare, fiecare ședință costând peste trei mii de euro, la care adaugă cheltuieli de deplasare și cazare”, ne-a spus profesoara pentru învățământ preșcolar Mariana Noapteș.
Acesta a precizat că la nivelul colectivului de cadre didactice, dar și al comunității, au avut loc mai multe acțiuni de într-ajutorare, dar sumele colectate sunt mult prea mici pentru tratamentul tinerei învățătoare. Colegii Mihaelei spun că aceasta are nevoie de minim 10-12 astfel de ședințe, iar în urma unui calcul simplu rezultă că are nevoie de cel puțin 35 de mii de euro. Suma nu este mare dacă mulți dintre noi se mobilizează și donează! Împreună putem să îi oferim o șansă la viață Mihaelei Baciu!
Foarte afectați de momentele cumplite prin care trece Mihaela sunt chiar elevii acesteia. „Copiii de la clasa Mihaelei au realizat o cutie de donații, primii care au donat fiind chiar micuții care pun în această cutie restul rămas de la pachețelul pe care și-l cumpără la școală. Copiii își doresc foarte mult ca Mihaela să se facă bine și din toamnă să revină la catedra din clasa lor. Și copiii de la clasele mai mari participă cu sume de bani și o susțin pe Mihaela”, a mai spus Mariana Noapteș.

„Mihaela este fiica cuiva și merită o șansă la viață”

Situația grea în care se află Mihaela Baciu și momentele dramatice trăite de aceasta au fost descrise cel mai bine de Corina Baraghin Momanu, într-o postare pe pagina sa de facebook, făcută în urmă cu câteva săptămâni: „Pe Mihaela te aștepți să o găsești printre copii, înconjurată de clinchetul clopoțelului sau de zumzetul celor mici. Veselia era un dar al meseriei de dascăl, meserie pe care Mihaela o face cu dragoste pentru cei mici, pentru a șlefui caractere, pentru a forma oameni, dar această veselie i-a fost zdruncinată în luna Martie. Te întrebi cu ce a greșit Mihaela ca să primească un diagnostic atât de crunt, CANCER… nu trebuie să greșească, cum nu o face nici un om care este pus în fața acestui diagnostic cumplit. Cancerul vine, se așează și începe să mănânce, nu la masă cu tine, din tine. Îți mănâncă energia, entuziasmul pentru viață, timpul, prieteni, banii… el nu întreabă, doar ia. Ce putem face noi, restul?!
Să ajutăm, să donăm și să sperăm că Mihaela va învinge cancerul și se va întoarce în mijlocul copiiilor, acolo unde îi este locul. Ea a fost diagnosticată acum o lună cu NEOPLASM SÂN DREPT stadiul 4, cu determinări secundare pulmonare, osos și ocular stâng. Mihaela are 39 de ani, este născută într-o zi de vară, a lunii Iulie… sunt cumva nostalgică, este în aceiași lună cu fiul-meu și cu mulți dintre Dumnaevoastră… și Mihaela este fiica cuiva și merită o șansă la viață (…) noi toți, împreună putem să-i redăm SPERANÈšA!”
, se arată în mesajul postat pe facebook.
Corina Baraghin Momanu a creat și un grup de suport umanitar unde toți cei care doresc o pot ajuta pe Mihaela Baciu: „Am creat un grup de suport umanitar, unde putem licita, cumpăra și reda viața unui om: #ViațăpentruMihaela”.
Cei care doresc să o ajute pe Mihaela Baciu cu o sumă cât de mică, dar importantă pentru ea, o poate face în contul deschis la Banca Transilvania pe numele ei:
Titular cont: BACIU MIHAELA
Cont IBAN: RO08BTRL04001201S48413XX

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here