Gimnastică: Ana Maria Puiu și colega ei de lot, Iulia Berar, vor concura pentru calificarea la Jocurile Olimpice de Tineret!

0
1050


Ana-Maria Puiu, gimnasta crescută la Focșani și pregătită de profesorii antrenori Carmen Smeu și Florin Roșioru, împreună cu colega ei de la Lotul Național de la Deva, Iulia Berar, vor participa în perioada 20-24 iunie, în Azerbaidjan, la Baku, la concursul internațional care va avea ca miză calificarea la Jocurile Olimpice de Tineret din Argentina, de la Buenos Aires, din 6-18 octombrie. Cele două foarte talentate sportive din România vor concura pentru un singur loc de țară. Ana Maria și Iulia vor fi însoțite la Baku de antrenorul federal Nicolae Forminte, coordonatorul lotului național. Într-o declarație dată postului TVR sport, Ana- Maria Puiu spunea că are câteva emoții, dar că își dorește să facă la Baku un concurs bun, în urma căruia să obțină calificarea.
Ana Maria Puiu a avut în acest an trei concursuri internaționale, în care și-a etalat valoarea: în februarie a avut o primă experiență internațională în SUA, la Oklahoma, unde a concurat la „Nadia Comaneci Invitational”, competiția organizată de Nadia Comaneci și Bart Conner și unde a obținut un punctaj foarte bun la cele patru aparate; în aprilie a concurat la unul dintre cele mai importante turnee din prima parte a anului, „Jesolo Trophy”, Trofeul orașului italian Jesolo, iar în mai, în amicalul România-Finlanda când a obținut cel mai mare punctaj dintre junioare și al treilea punctaj dintre toate gimanstele din concurs.
După „Jesolo Trophy”, antrenoarea de la Focșani a Anei-Maria, Carmen Smeu îi dorea elevei sale „să aibă cât mai multe asemenea experiențe altături de echipa României, să fie mândră de ea și să aibă puterea de a merge de fiecare dată mai departe!”. Profesoara Carmen Smeu a intuit foarte bine, așa cum se vede, creșterea în valoare a Anei-Maria, intrarea sa pe un traseu internațional, ce poate aduce noi reușite de foarte bun nivel.
Profesorul Florin Roșioru, celălalt antrenor de la Focșani al Anei-Maria și coordonatorul secției de gimnastică a CSS Focșani, mi-a spus, ieri, că participarea elevei sale la concursul de la Baku repezintă o veritabilă performanță a gimnasticii focșănene, o revenire la nivelul la care s-a aflat Maria Răuță. „Îi doresc Anei-Maria să fie sănătoasă, să aibă puterea și voința de a munci, pentru că are toate calitățile să facă performanță înaltă”, mi-a mai spus profesorul Florin Roșioru.     

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here