Probleme cauzate de vremea rea: gospodărie incendiată, drumul european inundat, cioban izolat

0
882


     Pagube produse de fenomenele hidro-meteorologice periculoase au fost semnalate în ultimele 24 de ore în 44 de localități din 16 județe ale țării, a informat sâmbătă Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU). „Pompierii militari au intervenit, în ultimele 24 de ore, în sprijinul populației și administrației publice locale din zonele unde au fost înregistrate inundații. În urma manifestării fenomenelor hidro-meteorologice periculoase, la nivel național au fost semnalate efecte negative în 44 localități din 16 județe (Alba, Bacău, Cluj, Dolj, Galați, Gorj, Hunedoara, Maramureș, Mehedinți, Mureș, Neamț, Olt, Sălaj, Timiș, Vâlcea și Vrancea) și în București”, a precizat IGSU.
    În Vrancea, în noaptea de vineri spre sâmbătă, apa s-a acumulat pe carosabil în apropiere de Adjud, pe DN 2 E 85, în zona intersecției cu drumul spre Ruginești, pe o porțiune de aproximativ 150 m. Adâncimea apei a fost de aprox. 10 cm. Prima bandă, pe sensul Adjud – Focșani, în apropierea parcării, a fost blocată de apă pe o porțiune de aproximativ 100 de m. Traficul nu a fost însă blocat. La fața locului a fost prezentă o patrulă de poliție de la Adjud. De asemenea, pompierii de la Stația Panciu au intervenit, în noaptea de vineri spre sâmbătă, pentru evacuarea apei dintr-un beci în satul Sperieți, comuna Movilița.
    Pompierii militari din cadrul Secției de Pompieri Adjud au intervenit cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă și o ambulanță SMURD la stingerea unui incendiu la o gospodărie în sat Ruginești, comuna Ruginești. Ajunse la fața locului, forțele de intervenție au acționat la stingerea și lichidarea incendiului care se manifesta pe o suprafață aproximativă de 200 mp la acoperișul unui grajd și două anexe. Consecințele incendiului: au ars 200 mp de acoperiș confecționat din lemn și învelitoare din plăci de azbociment ondulat, un coteț de păsări, un coșer cu 3 tone de porumb, aparate electrice și electrocasnice, tâmplărie pvc, 50 de păsări și 100 de porumbei și alte bunuri de uz casnic. Cauza probabilă a incendiului: trăsnet. Incendiul de la Ruginești a fost anunțat (sâmbătă) în jurul orei 04:00 și a fost lichidat în jurul orei 7:30. (ISU Vrancea)
    Vrancea s-a aflat, până duminică seară, la ora 21, sub Cod galben de „instabilitate atmosferică accentuată”. De asemenea, până astăzi, se află sub cod galben și portocaliu de inundații pe râurile Putna, Râmnicu Sărat, Siret și Bârlad. Ca urmare a acestor avertizări, prefectul județului Vrancea, Sorin Hornea, a convocat duminică, în ședință extraordinară, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență.

    Forțele de intervenție din cadrul Secției de Pompieri Adjud au intervenit sâmbătă cu o autospecială de stingere cu apă și spumă și două bărci pentru salvarea unui cioban și 200 de oi surprinse între apele Siretului din cauza ridicării nivelului apei din cauza precipitațiilor. Ciobanul și animalele au fost salvate, fără alte probleme. Misiunea s-a desfășurat în cartierul Burcioaia din municipiul Adjud. (Sursa text și foto ISU Vrancea)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here