Traficantul de hașiș, prins într-o parcare din Focșani, plasat în arest la domiciliu

0
2374


Un focșănean de 25 de ani, cercetat pentru trafic de hașiș, el fiind prins de oamenii legii într-o parcare din municipiu, a scăpat de arestul preventiv. Magistrații Tribunalului Vrancea l-au plasat, ieri, în arest la domiciliu. El nu a ieșit încă din arestul IPJ Vrancea dat fiind că decizia nu este definitivă.
„Admite cererea privind înlocuirea măsurii arestării preventive inculpatului S(…) S(…) G(…), dispusă prin Încheierea din 28.03.2018, cu măsura preventivă a arestului la domiciliu (…) nu mai mult de 30 zile. (…) impune inculpatului S(…) S(…) G(…), obligația de a nu părăsi imobilul în  care locuiește – cartier Mîndrești (…) județul Vrancea, fără permisiunea judecătorului de cameră prelimiară sau după caz, a instanței de judecată, Desemnează ca organ de supraveghere pentru inculpat – Inspectoratul Județean de Poliție Vrancea- Serviciul de Supravegheri Judiciare. (…) pe durata arestului la domiciliu, inculpatul S(…) S(…) G(…) are următoarele obligații: – să se prezinte în fața judecătorului de cameră preliminară sau instanței de judecată, după caz; – să nu comunice cu martorii din acte : (…) atrage atenția inculpatul S(…) S(…) G(…)că, în caz de încălcare cu rea-credință a măsurilor sau a obligațiilor care îi revin, măsura arestului la  domiciliu poate fi înlocuită cu măsura măsura arestării preventive. Dispune eliberarea inculpatului S(…) S(…) G(…), în vederea executării măsurii  arestului la domiciliu de sub puterea mandatului emis de Tribunalul Vrancea (…) dacă nu este arestat în altă cauză, la rămînerea definitivă a prezentei încheieri. Cu drept de contestație în termen de 48 ore de la comunicare. Pronunțată în Camera de Consiliu azi, 13.06.2018”, este decizia instanței.
Bărbatul a fost reținut la sfârșitul lunii martie, în urma unui flagrant, organizat de polițiștii de la Crimă Organizată, sub coordonarea DIICOT – Biroul Teritorial Vrancea, într-o parcare de la ieșirea din municipiu spre Mândrești.
Reprezentanții IPJ Vrancea au trimis un comunicat, la momentul respectiv, cu privire la acțiune. Potrivit polițiștilor, focșăneanul a fost prins în timp ce vindea cantitatea de 350 grame de hașiș contra sumei de 10.000 lei, unui investigator sub acoperire. După flagrant, oamenii legii au efectuat cinci percheziții domiciliare în tot atâtea locații din județ și au găsit țigări confecționate artizanal, despre care se credea că ar conține substanțe interzise, dar și o sumă de bani care a fost indisponibilizată. Anchetatorii au pus sechestru pe o mașină.
Din cercetări a reieșit că hașișul era trimis din Italia de o persoană apropiată tânărului, care era în atenția anchetatorilor de mai mult timp. „Polițiștii de combatere a criminalității organizate Vrancea cu sprijinul Direcției Operațiuni Speciale, sub coordonarea D.I.I.C.O.T,  au depistat un bărbat care avea asupra sa 350 grame de hașiș. (…) La data de 27 martie a.c. polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Vrancea, sub coordonarea D.I.I.C.O.T. – B.T Vrancea, au prins în flagrant delict un bărbat de 25 de ani, în timp ce încerca să vândă aproximativ 350 de grame de droguri de risc, cu 10.000 lei. Din cercetări a reieșit faptul că drogurile ar fi fost trimise din Italia printr-o firmă de transport internațional de mărfuri. Ulterior, polițiștii au efectuat 5 percheziții domiciliare pe raza județului Vrancea în urma cărora au fost găsite și ridicate țigări confecționate artizanal și susceptibile de a avea conținut stupefiant și 1750 euro. De asemenea, a fost aplicat sechestrul asigurator asupra unui autoturism. Șapte persoane au fost conduse la sediul D.I.I.C.OT- B.T. Vrancea. În baza probatoriului administrat, un bărbat a fost reținut pentru 24 de ore sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trafic și consum ilicit de droguri de risc și introducere în țară de droguri de risc (…)”, se arată în informarea poliției, de la momentul acțiunii de prindere în flagrant.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here