GALERIE FOTO: „Prichindeii veseli” de la CSEI „Elena Doamna” Focşani, aplaudați și premiați pe scena din Iași

0
873


    Elevii de la Centrul Åžcolar pentru Educație Incluzivă (CSEI) ,,Elena Doamna” Focșani au participat la Festivalul Național de Teatru de Păpuși și Pantomimă ,,Prichindeii veseli”, ediția a X-a, adresat copiilor cu deficiențe de auz, care s-a desfășurat la Iași, în sala mare de spectacole a Ateneului ,,Radu Beligan”. Conform datelor furnizate de George Lefter, consilier educativ, evenimentul a fost organizat de Liceul Tehnologic Special ,,Vasile Pavelcu”, în parteneriat cu Inspectoratul Åžcolar Județean Iași, Asociația Națională a profesorilor pentru elevii cu deficiențe de auz ,,Virgil Florea”, Asociația ,,Art.Civica” și Asociația ARTED. Elevii celor zece școli speciale participante de la Iași, București, Timișoara, Vaslui, Oradea, Buzău, Suceava și Focșani au avut posibilitatea să prezinte în viziune proprie tema stabilită de organizatori, și anume ,,Poveste de succes”.
    Festivalul s-a desfășurat pe trei secțiuni: teatru de păpuși, pantomimă și film. La secțiunea teatru de păpuși, elevii de la ,,Elena Doamna”: Cristea Corina, Mizileanu Vivi, Mihai Diana, Dobrea Iasmina și Bucur Laurențiu au prezentat povestea ,,Muzicanții din Bremen”, pentru care au obținut premiul ,,Cel mai bun spectacol – 2018″. La secțiunea pantomimă, elevii au prezentat sceneta ,,O parte minunată din viața mea”, pentru care au obținut diploma pentru originalitatea mesajului transmis. Filmul ,,O nouă șansă” a emoționat spectatorii și juriul, care i-au răsplătit pe micii actori cu ropote de aplauze. În cadrul festivalului, profesorii au participat la workshop-ul ,,Spectacolul de teatru școlar – modalitate de dezvoltare personală”, iar elevii au participat la cursuri de teatru și activități sportive.

    Bucuria momentelor a fost completată de vizitarea obiectivelor turistice din Iași și seara festivă, un bun prilej de a lega noi prietenii și a schimba impresii. Elevii au fost îndrumați de profesorii Iancu Lenuța și Carmen Vasile. Prezentă la eveniment, profesoara Aurora Lefter, inspector școlar pentru învățământul special ISJ Vrancea, alături de colegii inspectori din județele participante, i-a  încurajat și felicitat pe micii actori și profesori pentru munca depusă și rezultatele obținute.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here