Festivalul ”Inovafest”, desfășurat la Colegiul Edmond Nicolau Focșani, și-a desemnat câștigătorii

0
788


Cele mai inovative lucrări care au fost prezentate la festivalul Național „Inovafest” au fost premiate. Astfel, pentru prima secțiune, premiul I a fost adjudecat de lucrarea „Competențele secolului  XXI”, prezentată de eleva Maria-Gabriela Șerban de la Colegiul Tehnic „Edmond Nicolau” Focșani. Maria a fost coordonată de profesoara Mihaela Enache. Pe locul II s-a clasat lucrarea „Amenajarea potecii didactice în jurul Taberei Csipkes Zăbala”, prezentată de elevul Daniel Balazs  de la Liceul Tehnologic „Puskas Tivadar” Sf. Gheorghe. Lucrarea a fost coordonată de profesorul Koman Laszlo. Locul III a revenit elevilor Vasilică Dumitrașcu și Mădălin- Auraș Șovăilă de la Colegiul Tehnic „Valeriu D. Cotea” Focșani. Aceștia au prezentat o instalație de climatizare. Echipa de la Colegiul Cotea a fost coordonată de profesorul Remus Paraschiv, directorul instituției de învățământ. Pe locul IV s-a clasat lucrarea „Formarea calităților psiho-fizice și motrice la elevii din clasele de învățământ profesional”. Lucrarea a fost prezentată de profesorul Ionel Ambrozie. Cea de-a doua mențiune a fost acordată lucrării „Școala după școală”, prezentată de profesorii Camelia Tănase și Adelin Luchian de la Colegiul Economic „Virgil Madgeanu” Galați.
La secțiunea a II-a, premiul I a fost obținut de Ansamblul Coral „Contabilul isteț”, coordonat de profesorii Camelia Tănase și Adelin Luchian. Încă un premiu I a rămas la Colegiul gazdă, pentru lucrarea „Spirala vieții”, prezentată de elevii Florin Coviltir, Andreea Sava și Alina Gheorghiță. Eleviii au fost coordonați de profesoara Corina Giurcă.
La această secțiune au fost acordate și două premii II, ambele pentru un liceu din Galați. Primul premiu III a plecat la Galați, în timp ce al doilea premiu III a fost acordat echipei Colegiului Tehnic „Valeriu D.Cotea” Focșani. La această secțiune au mai fost acordate și trei mențiuni, două rămânând la Colegiul Tehnic „Edmond Nicolau”, iar ce a de a treia fiind obținută de un liceu din Galați.
Cum secțiunile III și IV au fost comune, și premiile au fost acordate la fel. Premiul I a fost acordat pentru lucrarea „Eficientizarea relației profesor-elev-părinte”, prezentată de profesorul Mihail Fâsan, de la Colegiul Tehnic „Edmond Nicolau” Focșani. Tot premiul I fost acordat și pentru lucrarea „Pagina Web, modalitate de promovare”, prezentat de elevii Andreea Pătrașc, Dorian Radu și Cristian Cristea. Cei trei sunt elevi la Colegiul Economic din Galați. Tot la Galați au plecat și două premii II, dar și premiul III de la aceste secțiuni.
Reamintim că, sâmbătă, a avut loc la Colegiul Tehnic „Edmond Nicolau” din Focșani cea de a zecea ediție a Festivalului Național „Inovafest. Evenimentul a vizat valorizarea și promovarea exemplelor de bună practică ce ilustrează creativitatea și inovarea în învățământ, ca factor cheie pentru dezvoltarea competențelor personale, profesionale și sociale prin învățarea pe tot parcursul vieții. La eveniment au prezentat lucrări elevi și profesori din mai multe licee tehnice și tehnologice din județ, dar și din țară. Festivalul oferă tuturor elevilor și profesorilor ocazia de a-și testa potențialul creativ și inovativ, de a interacționa cu oameni cu aceleași pasiuni și, totodată, de a învăța metodic, prin exercițiu constant.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here