Jane Fonda va fi distinsă cu un premiu onorific la Festivalul Lumiere 2018

0
399


Actrița americană Jane Fonda va fi distinsă toamna aceasta cu un premiu onorific, la Festivalul Lumiere 2018 care va avea loc la Lyon și care recompensează anual o personalitate a celei de-a șaptea arte, în orașul în care frații Louis și Auguste au patentat cinematograful în 1895, relatează luni EFE. Jane Fonda este a doua actriță care primește această distincție, după Catherine Deneuve în 2016, și se alătură astfel unei liste de celebrități din care mai fac parte Clint Eastwood (2009), Quentin Tarantino (2013), Pedro Almodóvar (2014) sau Wong Kar-wai (2017).
Actrița, care este și producătoare, a mărturisit că este o mare onoare pentru ea să fie distinsă cu acest premiu, care îi va fi înmânat la 19 octombrie. Jane Fonda, 80 de ani, „a strălucit pe firmamentul de la Hollywood fără să renunțe vreodată la convingerile sale”, a declarat președintele juriului condus de Thierry Frémaux, care este totodată și delegat general al Festivalului de la Cannes.
Într-un comunicat, organizatorii au reamintit cariera îndelungată a lui Jane Fonda, actriță care a lucrat sub bagheta regizorală a lui Sidney Pollack, Arthur Penn, René Clément sau Roger Vadim. O carieră care i-a adus două premii Oscar, pentru ”Klute” în 1972 și ”Coming Home” în 1979, presărată de filme memorabile precum ”Julia”, ”On golden pont” sau ”The China Syndrome”.
Festivalul Lumiere 2018 se va desfășura în perioada 13 – 21 octombrie și va include proiecții, expoziții și întâlniri cu profesioniști din domeniu. Anul acesta, festivalul o va avea ca invitată pe reputata actriță norvegiană Liv Ullmann și include în program o retrospectivă dedicată regizorului francez Henri Decoin.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here