Gimnastică – Fetele Focșaniului, vicecampioane naționale la junioare I!

0
596


Campionatul Național de gimnastică pe echipe al junioarelor I  și junioarelor II care a avut loc la Onești în perioada 7-9 iunie, a adus o reconfirmare a valorii școlii de gimnastică de la Focșani. Echipa de junioare I a CSS Focșani și-a adjudecat titlul de vicecampionă a României, succes previzibil și, indicutabil, meritat având în vedere prestațiile gimnastelor care o compun la recent încheiatul Memorial Sergiu Popa, de la Focșani, dar și din competițiile internaționale la care a participat lidera echipei, Ana-Maria Puiu, componenta Lotului Olimpic de la Deva. Celelate două componente ale echipei CSS Focșani au fost Alina Crăciun și Iohana Pasere, toate, elevele profesorilor antrenori Carmen Smeu și Florin Roșioru. Ana-Maria Puiu a obținut cel mai mare punctaj din concurs la cele patru aparate – 54,500, cu cinci zecimi mai mult decât următoarea clasată, Silviana Sfiringu, d ela Farul Constanța. Celelalte echipiere ale CSS Focșani au obținut 47,800 – Alina Crăciun și 41,400- Iohana Pasere.  Loredana Constantin, care nu a fost parte a echipei, eleva profesorilor Dănuț Vulcan și Donița Vulcan a avut un punctaj total de 43,800.    
La junioare II nivel 4, au concurat Ana-Maria Bărbosu și Iulia Trestianu, ambele elevele profesorilor antrenori Daniela Trandafir și Cezar Stoica, acum, componente ale Centrului Olimpic pentru juniori de la Deva, ambele făcând parte din proiectul național „Èšară, țară, vrem campioane!”. Iulia Trestianu a încheiat concursul pe locul al doilea, cu un total de 52,850 puncte, urmată de Ana-Maria Bărbosu, cu 52,350 puncte. Iulia și Ana-Maria s-au calificat pentru finala Campionatului Național individual de gimnastică din toamnă.
La Campionatul Național de Gimnastică pe echipe de la Onești au oficiat de la Focșani arbitra internațională Daniela Trandafir și arbitra FRG, Doinița Vulcan.    
Despre campionatul de la Onești și evoluția sportivelor de la Focșani, profesorul Florin Roșioru, coordonatorul secției de gimnastică a CSS, mi-a spus: „A fost o competiție frumoasă, bine organizată, unde sportivele au arătat că alcătuiesc o echipă puternică. Sper ca în toamnă, la campionatul național, unde gimnastele noastre sunt calificate, să câștigăm mai multe medalii ținând cont că va fi făcută premierea la individual compus și la aparate”. 
Sezonul competițional nu s-a încheiat! Va mai fi, la Buzău, la 16 iunie, tradiționala competiție „Steluțele gimnasticii”, dedicată sportivelor de 7 și 8 ani. Va fi un prilej foarte bun pentru ca micuțele gimnaste să ia contact cu concursurile, să fie inițiate în sportul de performanță. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here