Galaţi: Universitatea Dunărea de Jos scoate la concurs peste 1.660 de locuri la buget și circa 1.650 cu taxă

0
471


Universitatea Dunărea de Jos din Galați va scoate la concurs pentru anul universitar 2018-2019 un număr de 1.661 de locuri la buget, la ciclul de studii de licență, și 1.649 cu taxă, se arată într-un comunicat de presă transmis luni de reprezentanții instituției de învățământ superior.
Potrivit sursei citate, din totalul celor 1.661 de locuri, 20 sunt pentru persoane de etnie romă. În plus, vor mai fi scoase la concurs și locuri la buget cu bursă pentru tinerii de origine română din Republica Moldova, absolvenți cu diplomă de bacalaureat obținută în România, dar și fără bursă pentru tinerii de origine română din Republica Moldova, absolvenți cu diplomă de bacalaureat obținută în România.
Cifra de școlarizare la studii universitare de licență – buget pentru anul universitar 2018-2019 este repartizată, pe facultăți, după cum urmează: Facultatea de Inginerie – 160, Facultatea de Arhitectură Navală – 90, Facultatea de Åžtiința și Ingineria Alimentelor – 103, Facultatea de Automatică, Calculatoare, Inginerie Electrică și Electronică – 236, Facultatea de Inginerie și Agronomie din Brăila – 124, Facultatea de Litere – 124, Facultatea de Åžtiințe și Mediu – 50, Facultatea de Istorie, Filosofie și Teologie – 100, Facultatea de Educație Fizică și Sport – 97, Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor – 180, Facultatea de Åžtiințe Juridice, Sociale și Politice – 100, Facultatea de Medicină și Farmacie – 267 și Facultatea de Arte – 30.
Sursa citată mai menționează că admiterea la Universitatea Dunărea de Jos din Galați, pentru învățământul cu frecvență, se organizează și anul acesta în două sesiuni: iulie și septembrie. Sesiunea din vară va debuta cu șase zile de înscrieri, în intervalul 9-15 iulie, iar probele de concurs se vor derula între 16 și 18 iulie.
Primele rezultate vor fi afișate pe 19-20 iulie, după care candidații declarați admiși au termen de depunere a diplomelor de bacalaureat în original până pe 23 iulie, la ora 10,00. Cei care nu vor aduce diplomele în original până la această dată vor pierde locurile, iar ierarhiile din fiecare facultate vor fi refăcute. Rezultatele finale vor fi afișate pe 25 iulie, ora 16,00.
Datele sunt valabile pentru toate facultățile, mai puțin cea de Medicină și Farmacie, care are un alt calendar al admiterii, ușor decalat: înscrierile se fac tot în intervalul 9-15 iulie, în schimb probele se dau în intervalul 25-26 iulie, afișarea rezultatelor și rezolvarea contestațiilor se vor face până pe 27 iulie, iar până pe 31 iulie (ora 10,00) candidații sunt așteptați să aducă diplomele în original. Listele finale cu viitorii studenți la medicină vor fi cunoscute pe 2 august.
Taxa de înscriere este și în acest an de 150 lei, iar copiii absolvenților facultăților din Galați beneficiază de o reducere cu 50 de lei la taxa de înscriere.
Absolvenții Universității Dunărea de Jos pot candida pe locuri speciale, beneficiind în plus și de reducerea cu 50% a taxei de școlarizare dacă aleg să urmeze o a doua facultate la această universitate. Olimpicii care aleg să fie studenți la Universitatea Dunărea de Jos nu dau examen de admitere, având locuri asigurate, se mai menționează în comunicat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here