Festivalul Internaţional ”Cerbul de Aur”, organizat în Piaţa Sfatului după o întrerupere de nouă ani

0
340


    Festivalul Internațional ”Cerbul de Aur” se va desfășura în perioada 29 august – 2 septembrie, în Piața Sfatului din Brașov, după o întrerupere de nouă ani, manifestarea fiind înscrisă pe lista evenimentelor finanțate de Guvern prin Ministerul Culturii și dedicate Centenarului Marii Uniri. ”Anul 2018 este unul aniversat și pentru Festivalul Cerbul de Aur, care împlinește 50 de ani de la organizarea primei ediții în 1968, la Teatrul Dramatic, sub numele de Festivalul Internațional de Muzică Ușoară ‘Brașov-România’, iar ‘Cerbul’ a fost atunci doar trofeul. Organizatorul principal al festivalului este TVR, în timp ce municipiul Brașov și Consiliul Județean Brașov vor fi co-organizatori și vor suporta o parte din cheltuielile de organizare”, potrivit raportului de specialitate la proiectul de hotărâre al Consiliului Local Brașov, privind aprobarea participării municipiului Brașov în calitate de co-organizator al evenimentului „Cerbul de Aur”, transmis AGERPRES.
    Festivalul Internațional ”Cerbul de Aur” va începe pe 29 august cu o gală aniversară românească, la care vor participa premianții și trupele de la edițiile anterioare ale evenimentului. Show-ul va fi completat cu imagini din arhiva TVR de la edițiile precedente ale manifestării. Următoarele două seri vor fi dedicate concursului propriu-zis. În afara concurenților vor fi și o serie de invitați care vor susține mini-recitaluri. Seara a patra va fi cea de gală, în care vor fi premiați câștigătorii ediției 2018 a Festivalului Internațional „Cerbul de Aur”. Seara va fi încheiată de recitalul celei mai importante vedete invitate, al cărei nume nu este dezvăluit până ce TVR va finaliza negocierile pentru contract.
    Manifestarea se va încheia pe 2 august cu Gala Centenară, care va păstra tema tradițională a muzicii folclorice, însă va fi o reinterpretare a acesteia, într-o manieră modernă, conform sursei menționate. Printre artiștii străini care au urcat de-a lungul anilor pe scena Festivalului Internațional ”Cerbul de Aur”, organizatorii îi amintesc pe Diana Ross, Amalia Rodrigues, Julio Iglesias, Sheryl Crow, Tom Jones, Vaya con Dios, Coolio, Christina Aguilera, Kenny Rogers, Ricky Martin, Kelly Family, Patricia Kaas. Până acum au avut loc 17 ediții, festivalul fiind întrerup și reluat de mai multe ori de-a lungul anilor. Ultima ediție a avut loc în 2009.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here