Curtea de Justiţie a Uniunii Europene recunoaște exclusivitatea tălpilor roșii create de Louboutin

0
401


Christian Louboutin, un renumit producător francez de încălțăminte de lux, poate să pretindă exclusivitatea tălpilor roșii ale pantofilor fabricați de acest brand, întrucât culoarea poate fi recunoscută ca o marcă înregistrată, a decis marți Curtea de Justiție a Uniunii Europene (CJUE), informează AFP. „O culoare poate fi recunoscută ca o marcă înregistrată”, au considerat judecătorii europeni într-o decizie care urmează să fie impusă în Olanda, unde brandul Louboutin a dat în judecată și a acuzat de contrafacere o companie locală. Potrivit judecătorilor de la CJUE, marca vizează culoarea, nu forma produsului.
Compania olandeză Van Haren, atacată în instanță de Louboutin pentru faptul că a comercializat în 2012 pantofi cu tălpi roșii, susținea că o combinație de pantofi pentru femei cu toc înalt și tălpi roșii, înregistrată de brandul Louboutin, era contrară legislației europene din domeniul mărcilor. Maciej Szpunar, avocatul general al CJUE, a dat dreptate în februarie producătorului olandez, însă concluziile sale nu au fost aprobate de judecătorii CJUE.
Judecătorii europeni consideră că „marca nu vizează o formă specifică a tălpii pantofilor cu tocuri înalte, întrucât descrierea acestei mărci indică în mod expres că forma pantofului nu face parte din marcă, ci servește doar pentru a evidenția amplasamentul culorii roșii, vizată de înregistrarea mărcii”. „Decizia reprezintă o victorie deplină și o satisfacție foarte mare”, au declarat pentru AFP reprezentanții brandului Louboutin.
Justiția olandeză urmează să se pronunțe în privința acuzației de contrafacere formulată împotriva companiei Van Haren.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here