Cod galben de instabilitate atmosferică accentuată și cantități de apă însemnate, în zona de munte a județului Vrancea

0
728


Zona de munte a județului Vrancea se află de astăzi, ora 14.00, și până pe 15 iunie, ora 08.00, sub avertizare cod galben de instabilitate atmosferică accentuată și cantități de apă însemnate. Potrivit meteorologilor, se vor semnala averse torențiale, frecvente descărcări electrice, vijelii și căderi de grindină. „ATENÈšIONARE METEOROLOGICÄ‚ COD GALBEN
Interval de valabilitate: 13 iunie, ora 14 – 15 iunie, ora 08
Fenomene vizate: instabilitate atmosferică accentuată, cantități de apă însemnate; (…)
În Banat, Crișana, Oltenia, Maramureș, Transilvania, jumătatea de vest a Munteniei și în zonele de munte, instabilitatea atmosferică va fi accentuată și se va manifesta prin averse torențiale, frecvente descărcări electrice, vijelii și căderi de grindină.
Cantitățile de apă vor depăși 25 l/mp și pe arii restrânse 60…80 l/mp, îndeosebi în sud-vest și în zona montană.
Notă: În restul teritoriului astfel de fenomene se vor semnala pe suprafețe mici, în special pe parcursul zilei de joi, 14 iunie”
, au transmis meteorologii.
Astăzi, până la ora 14.00, în întreaga țară vor fi „manifestări de instabilitate atmosferică”. „În intervalul menționat, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată în Maramureș, nordul Moldovei, local în Transilvania, Crișana și Banat, precum și în zona Carpaților Orientali și a Munților Apuseni. Vor fi averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului care vor lua aspect de vijelie și condiții de grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși 15…20 l/mp și izolat 30…40 l/mp”, potrivit meteorologilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here