ANM: Temperaturi ce vor depăși frecvent 30 de grade, dar și intervale de instabilitate atmosferică, până pe 24 iunie

0
449


Valorile termice vor depăși frecvent 30 de grade Celsius pe durata următoarelor două săptămâni, dar, în același timp, probabilitatea pentru averse se va menține ridicată pe tot parcursul intervalului, mai ales în cursul orelor după-amiezii, relevă prognoza Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), valabilă în perioada 11 – 24 iunie, dată luni publicității.

În Moldova, majoritatea zilelor din intervalul de referință vor fi caracterizate de o vreme călduroasă, fiind estimate temperaturi maxime, în medie regională de 27 – 32 de grade, valori mai ridicate urmând a se înregistra în zilele de 13, 14 și 15 iunie și cu probabilitate mare și între 20 și 22 iunie. Minimele termice vor fi, în medie, de 14 – 18 grade. Ploile vor fi în continuare asociate instabilității atmosferice, astfel că se vor semnala doar cu caracter local, în orele după-amiezelor, și cu probabilitate mai mare în perioada 14 – 16 iunie. Aversele vor fi însoțite de descărcări electrice, intensificări ale vântului și izolat de grindină.

La munte, variațiile termice de la o zi la alta vor fi în general nesemnificative, vremea mai caldă decât normal fiind predominantă. Astfel, maximele vor fi de 19 – 24 de grade, iar minimele de 9 – 13 grade, în medie. Ploile vor fi prezente în aproape fiecare zi, după-amiază, în majoritatea masivelor, iar local pot fi torențiale. Aversele vor fi însoțite de descărcări electrice, intensificări ale vântului și izolat de grindină, iar probabilitatea ca fenomenele să se semnaleze pe spații mai extinse și să fie mai intense va fi mai ridicată în perioada 13 – 15 iunie.

Întregul articol pe https://bit.ly/2MjoXDU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here