VIDEO: Cu albumul ”Ye”, Kanye West egalează performanţele Beatles și Eminem, cu opt albume consecutive pe primul loc

0
566


Cu albumul său ”Ye”, Kanye West egalează performanțele unor artiști precum Beatles și Eminem, care au avut opt albume devenite numărul unu în topurile americane, informează luni AFP. Lansat la 1 iunie, ”Ye” conține șapte piese în care artistul vorbește despre nesiguranțele sale. Albumul a debutat pe primul loc în topul Billboard 200, devenind cel de-al optulea album consecutiv al rapperului care ocupă această poziție, performanță realizată până acum doar de Beatles sau Eminem.

Până joi, albumul se vânduse deja în 208.000 exemplare, în care au fost incluse descărcările și accesările pe platforme de streaming, potrivit Nielsen Music, devansând albumul rapperului Post Malone, ”Beerbongs and bentleys”. După un an în care s-a ferit de polemici, Kanye West a revenit pe primele pagini ale ziarelor în aprilie, devenind una dintre puținele personalități afro-americane care și-au manifestat sprijinul public pentru președintele republican Donald Trump. Albumul ”Ye” afișează o sonoritate ”soul” combinată cu ritmuri antrenante, care amintesc de momentele de început ale carierei rapperului.
Toate albumele lui Kanye West, cu excepția primului, ”The College Dropout”, din 2004, s-au aflat în fruntea topurilor muzicale. Un succes similar l-a avut și ”Watch The Throne”, un disc realizat în colaborare cu Jay-Z în 2011. Vineri, Kanye West, alături de protejatul său Kid Cudi, a lasat un alt album intitulat ”Kids See Ghosts”, care conține șapte piese și prezintă, de data aceasta, o viziune mai sumbră, bântuită de angoasele vieții.


LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here