Tony Awards 2018 – Musicalul ‘The Band’s Visit’ a câștigat 10 premii

0
448


„Harry Potter and the Cursed Child” a câștigat premiul Tony la categoria „cel mai bun spectacol de teatru” duminică seară, la New York, într-o gală dominată însă de spectacolul „The Band’s Visit”, care a impresionat în categoriile dedicate musicalurilor, obținând 10 premii, inclusiv trofeul suprem pentru cel mai bun musical, în cadrul unei ceremonii care recompensează excelența din domeniul producțiilor teatrale puse în scenă pe Broadway, informează Reuters.
Glenda Jackson și Andrew Garfield au câștigat premiile principale de interpretare, iar rockerul Bruce Springsteen a primit un premiu Tony special. O nouă dramatizare a piesei dramatice despre SIDA „Angels in America” s-a impus la categoria „cea mai bună reluare a unui spectacol de teatru”, iar „Once On This Island” a triumfat la categoria „cea mai bună reluare a unui musical”. Marea supriză a galei premiilor Tony s-a produs însă atunci când Robert De Niro, aflat pe scenă pentru a îl prezenta pe Bruce Springsteen, a folosit un cuvânt vulgar pentru a îl critica pe președintele american Donald Trump.
Declarația lui De Niro a fost întâmpinată cu aplauze în picioare de publicul prezent la Radio City Music Hall din New York, însă ea a fost cenzurată pentru telespectatorii americani care urmăreau gala la televizor. „The Band’s Visit”, un spectacol despre un grup de muzicieni egipteni care ajung dintr-o eroare într-un mic oraș israelian, a câștigat premii Tony de interpretare și pentru actorii săi principali, Tony Shaloub, Katrina Lenk și Ariel Statchel, după ce s-a impus la categoriile „cel mai bun libret”, „cea mai bună coloană sonoră”, „cel mai bun regizor de musical”, „cea mai bună orchestrație”, „cel mai bun design de sunet” și „cele mai bune lumini”. Acest musical a ratat trofeul unei singure categorii dintre cele 11 nominalizări primite, obținând 10 victorii, cu două mai puțin decât recordul absolut înregistrat vreodată de un spectacol la gala premiilor Tony, stabilit de spectacolul „The Producers”.
„Harry Potter and the Cursed Child”, o producție în două părți, cu încasări record de 69 de milioane de dolari și o intrigă plasată la 19 ani după evenimentele relatate în ultimul volum din seria literară „Harry Potter”, scrisă de J.K. Rowling, a câștigat șase premii Tony, inclusiv la categoriile „cel mai bun spectacol nou” și „cel mai bun regizor”. Andrew Garfield a fost desemnat cel mai bun actor într-un spectacol de teatru, grație evoluției sale din „Angels in America”, un show care i-a adus lui Nathan Lane cel de-al treilea premiu Tony din carieră, după ce l-a interpretat pe avocatul conservator Roy Chon, care moarte din cauza SIDA.
Glenda Jackson, în vârstă de 82 de ani, a revenit pe Broadway după o pauză de 30 de ani, a fost desemnată cea mai bună actriță grație evoluției sale impresionante din „Three Tall Women”, de Edward Albee. Laurie Metcalf a câștigat al doilea premiu Tony din carieră, interpretând o versiune mai tânără a personajului jucat de Glenda Jackson în „Three Tall Women”. Veterana actriță Chita Rivera și compozitorul și impresarul britanic Andrew Lloyd Weber au fost recompensați cu premii Tony pentru întreaga carieră. Actorul și scenaristul John Leguizamo a primit un premiu Tony special pentru spectacolul său de tip one-man show „Latin History for Morons”.
Gala premiilor Tony, prezentată de actorii și cântăreții Josh Groban și Sara Bareilles, a încheiat un nou sezon record pe Broadway, grație unui box office de 1,7 miliarde de dolari, obținut în pofida celui mai mic număr de spectacole noi puse în scenă în ultimii 20 de ani la New York.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here