PREMIERĂ în România. Sistem ultraperformant cu telemedicină și teleconferință în sălile de operație ale Spitalului Județean Focșani

0
3071


    Un sistem integrat de comandă pentru săli de operație, cu telemedicină și teleconferință, a fost montat luna trecută la Spitalul Județean de Urgență „Sfântul Pantelimon” Focșani. Sistemul ultraperformant constituie o premieră pentru spitalele din România și transmite în timp real în sălile de gardă ale Spitalului Județean, dar și în exteriorul unității spitalicești, atât în țară cât și în străinătate, astfel încât medicii din sălile de operație să poată primi și o a doua opinie din partea unui alt medic.
    „Odată cu dotarea de ultima generație a blocului operator, pentru a se exploata la capacitatea reală a aparaturii, a fost achiziționat acest sistem integrat de comandă sala operație cu telemedicină și teleconferință. Practic, acest sistem ajută medicii chirurgi în a prelua live imagini din timpul operațiilor și a le transmite atât pe monitoarele din sala de operație și sălile de gardă din secțiile spitalului, cât și în exterior altor medici pentru o a doua opinie, atât în țară cât și în străinătate. Este un sistem revoluționar instalat pentru prima oară într-un spital din România. La acest moment sistemul este în verificări (probe) iar training-ul final va fi efectuat pe 18 iunie 2018, de către specialiști din Germania. Toate acestea nu erau posibile fără sprijinul președintelui Consiliului Județean Vrancea, domnul Marian Oprișan. Îi mulțumim foarte mult pentru tot ce face pentru sistemul medical din Vrancea”, ne-a declarat Constantin Mândrilă, managerul Spitalului Județean.
    Miercuri, la Spitalul Județean de Urgență este așteptată să sosească și piesa de bază a RMN-ului, respectiv magnetul. O parte din piesele aparatului de rezonanță magnetică (RMN) al Spitalului Județean de Urgență Focșani au fost aduse săptămâna trecută. Echipele lucrează intens pentru instalarea RMN-ului. „Sperăm ca într-o lună și ceva să avem aparatul instalat, iar punerea acestuia în funcțiune sperăm să fie posibilă undeva în august. Mulțumim domnului președinte Marian Oprișan pentru sprijinul acordat”, a spus managerul spitalului, Constantin Mândrilă.
     La începutul lunii ianuarie, în cadrul unei ceremonii care a avut loc la Palatul Victoria, a fost semnat contractul în baza căruia Spitalul Județean a primit un aparat RMN, ca urmare a demersurilor făcute de președintele Consiliului Județean și al UNCJR, Marian Oprișan. Aparatul RMN care este adus la Spitalul Județean este produs de compania General Electric și are o putere a câmpului magnetic generat de 1.5 TESLA.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here