Lemn confiscat și amenzi date de polițiști, care au verificat „operațiuni cu material lemnos“

0
613


În perioada 6-8 iunie a.c., polițiștii Serviciului de Ordine Publică – Biroul de Combatere a Delictelor Silvice, împreună cu specialiști din cadrul Gărzii Forestiere Focșani au efectuat un control la un depozit de materiale lemnoase din comuna Năruja.
Astfel, s-a constatat faptul că agentul economic în cauză deținea cantitatea de 9,87 m.c cherestea rășinoase fără proveniență legală. De asemenea, în perioada 1-6 iunie a.c., din incinta acestui depozit, a fost expediată cantitatea de 6,68 m.c lemn foc fără avize de însoțire, conform legislației în vigoare.
În cauză a fost dispusă măsura sancționării contravenționale pentru încălcarea prevederilor Legii 171/2010 cu amendă în cuantum de 5000 lei, fiind dispuse totodată măsurile complementare de confiscare fizică a cantității de 9,87 m.c cherestea rășinoase și confiscarea valorică a cantității de 6,68 m.c. lemn foc în cuantum de peste 900 lei.

La data de 8 iunie a.c., polițiștii din cadrul Postului de Poliție Vidra s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că în cursul lunii mai a.c., un bărbat, de 36 ani, din localitate, ar fi tăiat și sustras dintr-un fond forestier situat în punctul „JarișteË® trei arbori esență stejar, rezultând un volum de 4,350 mc,  în valoare totală de peste 2500 lei. În urma activității de cercetare la fața locului, s-a stabilit faptul că în aceeași perioadă cel în cauză ar fi tăiat alți trei arbori esență stejar, rezultând un volum de 4,762 mc, în valoare totală de peste 2900 lei.
În cauză a fost întocmit dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de tăiere fără drept de arbori și furt de arbori.

La data de 8 iunie a.c., ora 22.44, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Focșani au fost sesizați prin apel 112 despre faptul că pe strada Mărășești o autoutilitară transportă material lemnos, fără a deține documente de proveniență. Polițiștii au oprit în trafic autoutilitara, iar în urma măsurării materialului lemnos a rezultat cantitatea de 49,97 mc cherestea rășinoase, cu un plus de 16,22 mc față de cantitatea înscrisă în avizul de însoțire prezentat.
În cauză, reprezentantul societății comerciale a fost sancționat contravențional conform Legii 171/2010 cu amendă în cuantum de 5000 lei.

La data de 7 iunie a.c., ora 18.05, polițiștii Serviciului de Ordine Publică – Biroul de Combatere a Delictelor Silvice, împreună cu specialiști silvici din cadrul Ocolului Silvic Focșani, au depistat o autoutilitară pe raza municipiului Focșani, condusă de un bărbat, din comuna Andreiașu de Jos, care transporta material lemnos. Conducătorul auto a prezentat pentru materialul lemnos transportat un aviz de însoțire emis de o societate comercială cu sediul în comuna Mera.
În urma măsurătorilor efectuate de către organele silvice, a rezultat un plus de 1,50 m.c față de volumul menționat în avizul de însoțire prezentat. Conducătorul auto a fost sancționat contravențional potrivit prevederilor Legii 171/2010, fiind dispusă măsura complementară a confiscării cantității de 1,50 mc lemn foc gorun, carpen și tei.   

Biroul de presă al IPJ Vrancea, 11 iunie

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here