GALERIE FOTO: Terenul de sport al Școlii „Alexandru Vlahuță“ Focșani, inaugurat de primarul Misăilă

0
1369


La Școala Gimnazială „Alexandru Vlahuță” din Focșani a fost inaugurat, ieri, noul teren de sport, reabilitat cu sprijinul Primăriei Municipiului Focșani și al Consiliului Local. Refacerea în întregime a terenului de sport vine în completarea proiectului finanțat prin fonduri europene „Reabilitare, modernizare și dotări Școala Nr. 8 Alexandru Vlahuță” și oferă elevilor posibilitatea practicării activităților sportive în condiții moderne, atât în timpul anului școlar cât și pe perioada vacanțelor. La inaugurare au fost prezenți primarul Focșaniului Cristi Valentin Misăilă, inspectorul școlar general Lauriana Ailincuței și deputatul PSD de Vrancea Rodica Boboc.
„Astăzi am avut plăcerea de a participa la inaugurarea terenului de sport din incinta Școlii Gimnaziale nr. 8 „Alexandru Vlahuta”, reabilitat cu sprijinul Consiliului Local și al Primăriei Municipiului Focșani. Refacerea în întregime a terenului de sport vine în completarea proiectului finanțat prin fonduri europene „Reabilitare, modernizare și dotări Åžcoala nr. 8 Alexandru Vlahuță” și oferă elevilor posibilitatea practicării activităților sportive în condiții moderne, atât în timpul anului școlar cât și pe perioada vacanțelor. Cu această ocazie s-a realizat și implementarea unui proiect educational „AllGrow România” în care a fost implicată Școala Gimnazială „Alexandru Vlahuță”. Această etapă a cuprins desfășurarea unui meci amical de fotbal între reprezentantele Școlilor Gimnaziale nr. 3 și Alexandru Vlahuță. Mult succes tuturor elevilor și profesorilor!”, a transmis primarul Cristi Valentin Misăilă.
Conform datelor furnizate de profesoara Liliana Foarfecă, cu ocazia inaugurării terenului de sport, a avut loc și etapa de comunicare a rezultatelor obținute în cadrul proiectului All Grow România – Change Architects, în care Școala „Alexandru Vlahuță” a fost partener în anul școlar 2017-2018. Pornind de la ideea că astăzi copiii preferă internetul în detrimentul sportului, elevii clasei a VI-a C au identificat o nevoie a lor, au imaginat soluții, au acționat și apoi au comunicat realizările lor. Ei au înființat o echipă de fotbal, având echipament inscripționat cu denumirea The Wolves, au creat un imn al echipei, au format o trupă de majorete și o mascotă a echipei.
Ieri, în prezența oficialităților, s-a desfășurat meciul inaugural al terenului de fotbal, dintre echipa Școlii Vlahuță The Wolves și echipa Școlii Nr. 3 Focșani. Organizatorii evenimentului au fost directoarea Valy Èšigănuș și profesoara Liliana Foarfecă, de la Școala „Alexandru Vlahuță”. Conducerea Școlii Vlahuță a mulțumit directorului Școlii Nr. 3 Focșani, Florin Tudose, și profesorului Octavian Bucătaru pentru implicare. „Scopul modernizării și reabilitării a terenului de sport cât și a curții școlii și împrejmuirea perimetrului a fost de a asigura o mai mare siguranță elevilor și a crea condiții optime de desfășurare a orelor de educație fizică și sport, dar și de petrecere a timpului din recreație, într-un mod cât mai agreabil”, au transmis reprezentanții Școlii „Alexandru Vlahuță”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here