Dosarele pentru gradații de merit se mai pot depune astăzi și mâine

0
864


Cadrele didactice interesate să obțină gradație de merit trebuie să știe că  își mai pot depune dosarele până mâine, potrivit calendarului publicat de  Ministerul Educației Naționale (MEN). Precizăm că în Vrancea au fost scoase la concurs 160 de gradații, dintre care cele mai multe, respectiv 35, pentru învățătoare, iar 23 pentru educatoare. La popul opus se află științele socio-umane, chimia sau muzica, cu câte un singur loc alocat. Cei care vor obține gradație de merit vor intra în plată începând cu data de 1 septembrie 2018.
Gradația de merit reprezintă o creștere cu 25% a salariului de bază deținut, ceea ce înseamnă sume consistente dacă ne gândim că toate sporurile se calculează la salariul de bază. Gradația de merit se acordă prin concurs pentru 16% din posturile didactice existente la nivelul inspectoratului școlar. Gradația de merit se atribuie pe o perioadă de 5 ani, potrivit legislației în vigoare.
Dosarele se vor depune de către candidați la secretariatul școlii, iar realizarea aprecierii sintetice asupra rezultatelor candidatului se face în consiliul profesoral. În perioada 12 – 15 iunie, dosarele depuse la școli sunt trimise la secretariatul Inspectoratului Școlar Județean Vrancea. Potrivit calendarului MEN, în intervalul 18 – 29 iunie va avea loc analiza dosarelor de către inspectorul școlar care coordonează disciplina și elaborarea raportului referitor la activitatea candidatului în specialitate. În perioada 2 – 13 iulie se face verificarea dosarelor și acordarea punctajelor de către comisia de evaluare.
În perioada 16 – 17 iulie are loc aprobarea listei cuprinzând punctajele acordate în urma evaluării, de către consiliul de administrație al Inspectoratului Școlar. Pe 18 iulie se vor afișa listele cu punctajele acordate în urma evaluării, la avizierul Inspectoratului Școlar. Cadrele didactice au posibilitatea să depună contestații în intervalul 19-23 iulie, contestații ce vor fi soluționate între 24 și 26 iulie, urmând ca pe 27 iulie să se afișeze rezultatele finale.
Pe 30 iulie, Inspectoratul Școlar Județean Vrancea trebuie să înainteze la  Ministerul Educației Naționale listele cu personalul didactic validat în vederea acordării gradației de merit, urmând ca o lună mai târziu, pe 30 august, să se emită ordinul ministrului în acest sens.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here